Stockholm

Beskedet: Champions League-finalen flyttas till Paris

Champions League
Champions League-finalen flyttar efter den ryska invasionen av Ukraina, det bekräftar det europeiska fotbollsförbundet Uefa. Foto: Foto: Mike Kireev/TT

Den ryska invasionen och attackerna fortsätter med full styrka. Något som fått det europeiska fotbollsförbundet Uefa att flytta Champions League-finalen från Ryssland till den franska huvudstaden Paris.


Läs mer

På torsdagsmorgonen den 24 februari kom Rysslands president Vladimir Putin med beskedet att han inlett "en militär specialoperation" i östra Ukraina, med syftet att "demilitarisera" Ukraina. På fredagen vaknade det nu krigsdrabbade Ukraina upp till en ny dag av strider.

Läs allt om nattens händelser i Ukraina här.

Rysslands invasion av Ukraina påverkar idrottsevenemang

Det allvarliga läget påverkar även sportens värld. Fifa har ännu inte beslutat om VM-playoffmatcherna i Moskva kommer att bli av, men det europeiska fotbollsförbundet Uefa har nu valt att flytta Champions League-finalen.

Uefa: Champions League-finalen flyttas

På fredagen hade Uefa möte och på förmiddagen kom beskedet att Champions League-finalen som var tänkt att spelas i ryska Sankt Petersburg, flyttats till Stade de France i Paris.

– Det är klart att det känns oerhört svårt att tänka att det ska spelas fotboll i Ryssland om några veckor, sade Uefas vicepresident Karl-Erik Nilsson, till SVT på torsdagen.

Matchen planeras att spelas den 28 maj.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.