Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Alingsåsryck knäckte Hammarby

Sport | 26/04/2009 18:42

Alingsås är en match från SM-final i handboll.

Alingsås är bara en match från SM-final i handboll efter 30-29 (15-17) mot Hammarby. Bakom segern låg en suverän kämpainsats i andra halvlek.

Båda lagen bjöd upp till en fantastisk första halvlek i Nolhagahallens häxkittel. Heta känslor, fart, få tekniska fel och spelare som ofta gick rakt på mål vilket innebar många mål. Flest gjorde Hammarby som ledde i halvtid med 17-15.

I andra ökade gästerna på till 19-15 och såg ut att göra det omöjliga - vinna en match i Nolhaga. Men Richard Kappelin stängde plötsligt till sitt mål och västgötarna lyckades göra 8-1 och plötsligt stod det 24-20.

– Sista tio minuterna märkte man att alla var trötta, förklarade Alingsås veteran Johan Petersson som med sina åtta mål på nio skott blev bäste målskytt i matchen.

I slutminuten gjorde Hammarby två snabba mål och reducerade till 29-30. Men närmare än så kom man inte.

Alingsås är nu bara en match från SM-finalen i Globen den 9 maj. På tisdag är det ny match mot Hammarby i Stockholm. Skulle Hammarby vinna den lika lätt som match två väntar en helt avgörande match i Nolhagahallen nästa söndag. Och där ska Alingsås kunna fixa klubbens första SM-final.

– Man ser vilken otrolig skillnad det är att ha hemmaplan, sade Petersson.

Skrivet av: