Alingsåsryck knäckte Hammarby

Alingsås är en match från SM-final i handboll.

Alingsås är bara en match från SM-final i handboll efter 30-29 (15-17) mot Hammarby. Bakom segern låg en suverän kämpainsats i andra halvlek.

Båda lagen bjöd upp till en fantastisk första halvlek i Nolhagahallens häxkittel. Heta känslor, fart, få tekniska fel och spelare som ofta gick rakt på mål vilket innebar många mål. Flest gjorde Hammarby som ledde i halvtid med 17-15.

I andra ökade gästerna på till 19-15 och såg ut att göra det omöjliga - vinna en match i Nolhaga. Men Richard Kappelin stängde plötsligt till sitt mål och västgötarna lyckades göra 8-1 och plötsligt stod det 24-20.

– Sista tio minuterna märkte man att alla var trötta, förklarade Alingsås veteran Johan Petersson som med sina åtta mål på nio skott blev bäste målskytt i matchen.

I slutminuten gjorde Hammarby två snabba mål och reducerade till 29-30. Men närmare än så kom man inte.

Alingsås är nu bara en match från SM-finalen i Globen den 9 maj. På tisdag är det ny match mot Hammarby i Stockholm. Skulle Hammarby vinna den lika lätt som match två väntar en helt avgörande match i Nolhagahallen nästa söndag. Och där ska Alingsås kunna fixa klubbens första SM-final.

– Man ser vilken otrolig skillnad det är att ha hemmaplan, sade Petersson.