Sydney McLaughlin putsade sitt världsrekord på 400 meter häck. Bild från i fjol då hon satte det förra rekordet under sommar-OS i Tokyo.
Sydney McLaughlin putsade sitt världsrekord på 400 meter häck. Bild från i fjol då hon satte det förra rekordet under sommar-OS i Tokyo. - Foto: TT

Nytt världsrekord vid USA:s VM-kval

Amerikanskan Sydney McLaughlin slog sitt eget världsrekord på 400 meter häck vid USA:s friidrottsmästerskap i Eugene, Oregon.


McLaughlin putsade rekordet från OS i Tokyo i fjol med fem hundradelar, det nya rekordet är 51,41 sekunder. Mästerskapen fungerar också som kval till VM, som hålls på samma arena i Eugene senare i sommar.

— Varje gång jag kommer hit känner jag bara att något fantastisk kommer att hända, sade McLaughlin efter loppet.

Landsmaninnan Dalilah Muhamma, som redan är VM-klar, stod över loppet på grund av en lättare skada. Vid förra VM, 2019 i Doha i Qatar, vann Muhamma före McLaughlin på andraplats.

Friidrotts-VM skulle var planerat att hållas i fjol men flyttades fram eftersom senaste sommar-OS sköts upp ett år på grund av pandemin.

TT
Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

1 timme sedan
Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

3 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

3 timmar sedan
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.