Gareth Bale är klar för Los Angeles FC. Arkivbild.
Gareth Bale är klar för Los Angeles FC. Arkivbild. - Foto: TT

Bale klar för Los Angeles FC

Wales superstjärna Gareth Bales kontrakt med Real Madrid har löpt ut.Nu har han skrivit på för amerikanska Los Angeles FC.


32-åringens nästa äventyr blir i Los Angeles och MLS. Det bekräftar han själv på Twitter.

Real Madrid har tidigare kommunicerat att det inte blir någon kontraktsförlängning för walesaren vars kontrakt går ut siste juni. Han ansluter därmed som bosman.

Han anslöt till "marängerna" 2013 och gjorde 106 mål och 67 assist på 258 matcher.

Sejouren i Real Madrid delar supportrar men de kommer framför allt inte glömma hans tendens till viktiga mål då han avgjort två Champions League-finaler, en buckla han fick lyfta hela fem gånger. Totalt blev det 19 titlar i klubben Madridklubben.

Kontraktet är skrivet på ett år med option för en förlängning. Han gör därmed tidigare Juventusstjärnan Giorgio Chiellini sällskap i klubben. Sedan tidigare finns också Carlos Vela i klubben, som dessutom leder den västra konferensen.

Bale förbereder sig just nu för att spela VM i Qatar med Wales. Det är landets första på 64 år.

TT
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

igår 23:00

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.