Onsdag 17 Aug
Stockholm

Klopps VM-ilska: "Blir arg – något måste ändras"

Liverpools tränare Jürgen Klopp. Arkivbild.
Liverpools tränare Jürgen Klopp. Arkivbild. Foto: TT

En efterlängtad Premier League-premiär är här.Men allt är inte frid och fröjd: Qatar-VM är drygt tre månader bort.Det här världsmästerskapet sker vid fel tillfälle och av fel anledning, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Crystal Palace och Arsenal inledde en ny Premier League-säsong på fredagen och på lördagen fortsätter premiärfesten. Bland annat ställs fjolårstvåan Liverpool mot nykomlingen Fulham på bortaplan.

Men säsongen blir speciell.

Den 21 november inleds fotbolls-VM i Qatar vilket gör att de sista matcherna innan VM-uppehållet spelas den 12-13 november. Annandag jul, åtta dagar efter VM-finalen (18 december), är Premier League sedan tillbaka igen.

Klopp: Spelarna är viktigast

Liverpools tränare Jürgen Klopp är skeptisk till ligaavbrottet.

— Problemet är spelarna. Går du till final, eller når semifinal, är du ganska så upptagen och sedan startar det (ligan) upp en vecka senare, säger tysken på en presskonferens dagen innan premiären.

— Jag var inte arg innan jag kom hit men när vi börjar prata om det blir jag arg. Något måste ändras. Vi borde prata om det ordentligt, Fifa, Uefa, Premier League och FA (engelska fotbollsförbundet). Börja prata med varandra. Den viktigaste delen av sporten är spelarna. Alla har sina egna intressen och det gör det inte enklare. Världsmästerskapet sker vid fel tillfälle och av fel anledning.

Tuchel: Utmattade

På lördagen kliver även Chelsea in i den nya Premier League-säsongen då de gästar Everton.

Chelseas tränare, Thomas Tuchel, är även han inne på Klopps spår.

Tuchel förväntar sig att spelarna kommer att återvända utmattade, såväl fysiskt som mentalt – och han hoppas även att ett mästerskap mitt under säsong aldrig sker igen.

— Förhoppningsvis inte, säger Tuchel enligt The Times.

— Spelarna är redan nu fokuserade på VM, vilket är bra eftersom de tar hand om sig själva och är i form. Men det är också dåligt. De är fokuserade på VM och är inte här. Jag tror att en del av dem tänker på november redan nu.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.