Måndag 15 Aug
Stockholm

Norrköping besegrade Degerfors i ångestmöte

Norrköpings Arnor Sigurdsson satte spiken i Degerfors kista med sitt 2–0-mål.
Norrköpings Arnor Sigurdsson satte spiken i Degerfors kista med sitt 2–0-mål. Foto: TT

IFK Norrköping besegrade Degerfors med 2–0 i allsvenskan. Segern var lagets första sedan 15 maj.Ibland är det en jäkla tegelvägg i vägen som liksom vill hålla emot, nu fick vi den äntligen att tippa åt andra hållet, säger målvakten Oscar Jansson till Discovery+.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Krisande IFK Norrköping tog emot Degerfors i ett riktigt allsvenskt ångestmöte. Hemmalaget hade inte tagit en enda seger på åtta raka matcher, medan Degerfors hittades på kvalplats.

Bortalaget Degerfors inledde matchen bäst och skapade ett antal målchanser, men Norrköpingsmålvakten Oscar Janssons nolla förblev intakt.

Efter en dryg halvtimme var det i stället kaptenen Norrköpings Christoffer "Totte" Nyman som nickade in 1–0, efter ett inlägg av Godswill Ekpolo.

Resultatet stod sig fram till halvtidsvilan.

Mer kamp än finlir

Direkt efter paus var Dijan Vukojevic nära att kvittera för Degerfors, men anfallarens frispark gick strax utanför.

Därefter bjöd matchen på mer kamp än finlir och ju längre matchen led desto grinigare blev den. Efter nästintill varje domslut knuffades spelare med varandra.

I den 76 minuten var Nyman nära att sätta 2–0, och sitt andra mål för dagen, men nicken från nära håll gick strax över.

Med fem minuter kvar fick Degerfors sin kvitteringschans. Inhopparen Daniel Krezic drog till på volley, men Jansson stod för en superräddning.

I den 89:e minuten var det i stället Arnor Sigurdsson som kontrade in 2–0 för hemmalaget. Målet var den återvändande islänningens första i allsvenskan på fyra år.

Det blev även slutresultatet.

"En jäkla tegelvägg i vägen"

Resultatet innebär att Norrköping klättrar till elfte plats i, en haltande, allsvensk tabell. Laget har åtta poäng ner till kvalplats, och nio till nedflyttningsstrecket. Segern var Norrköpings första sedan klubben bröt tränaren Rikard Norlings kontrakt.

— Ibland är det en jäkla tegelvägg i vägen som liksom vill hålla emot, nu fick vi den äntligen att tippa åt andra hållet. Nu ser vi bara framåt, säger Norrköpingsmålvakt Oscar Jansson i Discovery+.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.