Det blev en dramatisk avslutning när Chelsea och Tottenham spelade lika.
Det blev en dramatisk avslutning när Chelsea och Tottenham spelade lika. - Foto: TT

Tränarbråk i Londonderbyt: "Vi älskar det"

Chelsea dominerade från första till sista visslan. Trots det fick de bara med sig 2–2 i en match som innehöll allt – sena kvitteringsmål, irritation, kontroversiella domslut och tränarbråk.

Det var dags för Premier Leagues första stormatch. Chelsea tog emot Tottenham på Stamford Bridge för ett stekhett Londonderby, bokstavligen i värmen. Premier League bjöd sannerligen på underhållning den här söndagskvällen i en batalj som slutade 2–2 efter ett sent kvitteringsmål från Harry Kane.

— Jag såg inte ens var bollen gick utan såg bara nätet rassla, sade segerskytten i Viaplays sändning.

På slutsignalen blev det rejält stökigt. Tränarna Antonio Conte och Thomas Tuchel gick för att skaka varandras händer men efter handslaget höll de kvar och började slita, skrika och putta på varandra varpå duon fick syna det röda kortet.

— Jag tyckte att när man skakar hand så kollar man varandra i ögonen. Uppenbarligen tycker Antonio annat. Det är mellan män och två tävlingsmänniskor. Vi älskar det och vi är två emotionella tränare, sade Tuchel om situationen.

Chelseadominans

Efter Chelseas bleka 1–0-vinst borta mot Everton hade Thomas Tuchels manskap något att bevisa.

Efter 18 minuter var Ross Barkley så nära att hitta bortre stolpen men Hugo Lloris lyckades peta bollen utanför.

På efterföljande hörna var det nyförvärvens show. Marc Cucurella, som gjorde sin första start, slog en perfekt hörna till en helt ren Kalidou Koulibaly som på läckert vis sköt in bollen direkt på volley.

Halvleken fortsatte med Chelseatryck och när halvtidsvisslan ljöd var det inte på något sätt orättvis blå ledning. Faktum var att Tottenham hade varit helt översköljda.

Chelsea gick ut med precis samma övertygelse i den andra halvleken och hade bud på att utöka sin ledning vid ett par tillfällen.

— Vi var enastående. Vi var det enda laget som förtjänade att vinna. Jag tycker synd om mitt lag som inte fick vad de förtjänade, sade Tuchel.

Men som en blixt från klar himmel kvitterade Tottenham och Conte bröt ut i ett vrål längs med sidlinjen. Tuchel blev fly förbannad och sprang mot italienaren.

Det var nämligen vid ett tidigare tillfälle som Rodrigo Bentancur glidtacklat ner Kai Havertz i vad som på reprisbilderna såg ut som en klar frispark.

Kontroversiella domslut och bråk

I efterföljande anfall pricksköt Pierre Emile Højbjerg in kvitteringen. Det var förmodligen inte bara frisparkssituationen som gjorde Tuchel irriterad över Contes firande då Richarlison till synes även skymt målvakten Edouard Mendy från en offsideposition.

Efter lång VAR-koll stod sig målet.

Bara tio minuter senare tappade svenske Dejan Kulusevski bollen på egen planhalva. Ytterbacksstjärnan Reece James var sist på en blixtsnabb kontring och gjorde inte några misstag för ett 2–1-mål.

Jublar bäst som jublar sist kanske Antonio Conte kan säga.

I matchens absolut sista minut tappade Chelsea superstjärnan Harry Kane i straffområdet och då gjorde engelsmannen det som han gör bäst – nämligen kvitteringsmålet 2–2.

Efterspelet följdes av huruvida Cristian Romero borde blivit utvisad efter att ha dragit Cucurella i håret i det som ledde till hörnan, men domaren valde då att fria.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.