Onsdag 5 Okt
Stockholm

Djurgården förlorade i Lindahls debut

Hedvig Lindahl debuterade för Djurgården.
Hedvig Lindahl debuterade för Djurgården. Foto: TT

Hedvig Lindahl förlorade i sin återkomst till Djurgården och damallsvenskan.Topplaget Linköping, med skyttedrottningen Amalie Vansgaard, blev en alldeles för svår nöt att knäcka.En väl genomförd match, säger Linköpings Michelle De Jongh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tidigare i juli kom en riktig transferbomb inom svensk damfotboll. Svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, 39, hade skrivit på ett kontrakt över 2023 med Djurgården, vilket annonserades mitt under brinnande fotbolls-EM.

Under måndagskvällen fick hon debutera för sin nya klubb mot landslagsbekantingen Nilla Fischer när Linköping kom på besök i Stockholm.

Amalie Vansgaard har ledningen i damallsvenskans skytteliga och hade inför matchen mäktat med tolv mål på 14 matcher. Det dröjde inte länge innan danskan skulle göra sitt 13:e.

Assisterad av Cornelia Kapocs slog Vansgaard till med ett direktskott. Lindahl var på bollen men kunde inte avvärja ett ledningsmål.

Precis innan halvtid kom 2–0. Ett skott från Stina Lennartsson styrdes på en Djurgårdsback och fick en hög obehaglig bollbana som studsade över Lindahl.

— Vi var riktigt bra i den första halvleken, en väl genomförd match där vi läser spelet bra, säger Linköpings Michelle De Jongh i Viaplays sändning.

Det blåvita hemmalaget fick till en reducering när just Lindahl rullade igång ett snabbt anfall. Ett drömavslut senare från Tilde Lindwall så var bollen i mål.

— I andra halvlek fick de lite tryck på oss när vi inte spelar vårt spel, säger De Jongh.

Djurgården mäktade aldrig med en kvittering och matchen slutade 1–2.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.