Djurgårdens Joel Asoro firar sitt avgörande 3–2-mål mot Molde.
Djurgårdens Joel Asoro firar sitt avgörande 3–2-mål mot Molde. - Foto: TT

Asoro frälste Djurgården på tilläggstid

Det såg ut som att Djurgården skulle tappa poäng på nytt i Europa Conference League.Men på tilläggstid höll sig inbytte Joel Asoro framme och stötte in matchavgörande 3–2-målet hemma mot Molde.

Efter knappa timmen spelad på Tele2 arena trodde nog ingen att det skulle bli så dramatiskt som det till slut blev. Då hade Djurgården vänt 0–1 till 2–1 – genom Amadou Doumbouya och Emmanuel Banda i början på den andra halvleken – och dessutom fått möjligheten att spela elva mot tio sedan gästernas målskytt David Fofana fått sin andra varning i matchen.

Molde kom dock tillbaka och kvitterade i den 77:e minuten och var dessutom närmast segermålet fram till dess att Asoro frälste hemmalaget i slutskedet.

"Var lite jobbigt"

För hjälten själv kändes målet som något av en revansch.

— Jag gjorde några felpassningar så jag kände att jag kom in i matchen tungt, det var lite jobbigt. Och det var även jag som orsakade deras 2–2-mål så det var i alla fall skönt att jag fick in den, sade han i Viaplays sändning.

Anfallaren erkände att han känt sig frustrerad över den fyra matcher långa måltorkan som nu tog slut. 23-åringen var heller inte särskilt nedslagen av att inleda matchen på bänken.

— Vi vann i dag så jag har inget att gnälla över, sade Asoro.

Djurgården står nu på fyra inspelade poäng och ligger tvåa endast i kraft av sämre målskillnad än Gent, som under kvällen besegrade Shamrock Rovers med 3–0 på hemmaplan.

I nästa omgång, den 6 oktober – det väntar ett två veckor långt uppehåll för Nations League-spel – åker Djurgården till Belgien för att spela en tidig gruppfinal mot just Gent.