Hur mycket tjänar stjärnjournalisten Erik Niva?
Hur mycket tjänar stjärnjournalisten Erik Niva?

Svindlande miljonlönen – så mycket tjänar Erik Niva

When We Were Kings, Sportbladet och Viaplay. Erik Niva har många strängar på sin lyra. Det är knappast förvånande att pengarna rullar in för sportjournalisten. Med vad tjänar han egentligen? Nyheter24 har tagit reda på stjärnjournalistens inkomster.


Erik Niva är ett av svensk sportjournalistik mest profilerade namn. 2019 startade han upp poddsuccén When We Were Kings med Håkan Andreasson som har vunnit Guldskölden 2022 för "årets sportpodcast".

På annat håll ser vi Niva i bland annat Viaplays Premier League sändningar och på Sportbladet. Han har vunnit flera olika individuella priser bland annat Guldpennan 2011 och SvenskaFans Guldskölden för "Bästa sportjournalist" ett flertal gånger.

Utöver det har han skrivit flera böcker bland annat Martin Mutumbas självbiografi "Äkta hela vägen".

Så mycket tjänar Erik Niva

Därför är det föga förvånande att det går väldigt bra för Niva på ett ekonomiskt plan. Sportjournalisten är verksam i tre olika bolag: Walk Away AB, Zoko AB och MA Merch AB. Det förstnämnda (Walk Away AB) hade en svindlande omsättning på 8 244 000 kronor 2021 och gick med en vinst på 5 677 000 kronor, enligt Alla Bolag.

Nivas inkomst av tjänst för taxeringsåret 2021 på 699 844 kronor enligt uppgifter från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av. Som väntat går det ingen nöd på en av Sverige främsta sportjournalister och med all säkerhet kommer pengarna att fortsätta trilla in för Niva.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!