Stockholm

Nya planer på en superliga förkastas av Uefa

Uefa och dess samarbetspartners står fast vid att behålla klubblagsturneringarna som de är. Någon superliga är inte aktuell.
Uefa och dess samarbetspartners står fast vid att behålla klubblagsturneringarna som de är. Någon superliga är inte aktuell. Foto: TT

Försöket förra året att införa en europeisk superliga möttes av enorm kritik.Ändå smids fortfarande planer på en liga enbart för de allra största klubbarna.Motståndet från Uefa och dess samarbetspartners är kompakt – något som framkom vid ett möte i Nyon.


A22 Sports Management, en grupp bildad så sent som i oktober, och som vill se en form av superliga, bad om att få träffa Uefa vid dess högkvarter i Schweiz och lägga fram sin sak.

Det europeiska fotbollsförbundet bjöd in tre representanter från gruppen.

Samtidigt kallade Uefa in representanter från de största ligorna, klubborganisationen ECA, spelarfacket och supporterorganisationer.

En källa, som vill vara anonym, uppger för nyhetsbyrån AFP att representanterna från A22 hade några svettiga timmar i Nyon.

— Det är klart att representanterna för A22 var förvånade över antalet närvarande och de massakrerades i två timmar.

— De gav också intrycket av att improvisera.

I ett uttalande sammanfattar Uefa utgången av mötet:

"De deltagande fotbollsintressenterna förkastade återigen enhälligt grunden för projekten."

Av de ursprungliga tolv klubbar som låg bakom projektet om en superliga har bara tre offentliggjort att de inte förkastat tanken. Klubbarna är Real Madrid, Barcelona och Juventus.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.