Emil Holm, till höger, snackar med Anthony Elanga under kvällens lätta träningspass på Estadi Montilivi i Girona.
Emil Holm, till höger, snackar med Anthony Elanga under kvällens lätta träningspass på Estadi Montilivi i Girona. - Foto: TT

Holm: "Bland det värsta jag sett"

Polens landslagsmålvakt Bartlomiej Dragowski bröt foten och missar VM i Qatar.Färske landslagsförsvararen Emil Holm såg den otäcka händelsen från nära håll.Det var bland det värsta jag sett, säger Holm.


Spezia slog Verona borta med 2–1 i den sista omgången i Serie A inför VM-uppehållet.

Dragowski skulle ha anslutit sig till Polens landslag och rest till Qatar som andremålvakt bakom Juventus Wojciech Szczesny.

Så blir det inte.

Dragowskis säsong fick ett brutalt slut i den 39:e minuten, när han kolliderade med Veronas Kevin Lasagna.

Smällen tog så illa att målvakten bröt foten. Dragowski skrek ut sin smärta inför oroliga lagkamrater, bland dem Emil Holm och Albin Ekdal.

— Det var sjukt att se hans fot så där. Det är en 50–50-boll som han får foten på och sedan tror jag att han lägger sig för att de inte ska få ett snabbt inkast. När jag kommer fram och ser foten... det är bland det värsta jag sett när jag själv spelat, säger Holm.

Spezias polske landslagsmålvakt Bartlomiej Dragowski missar VM efter en otäck fotskada. Arkivbild.

— Han skulle till VM... jag tycker väldigt synd om honom. Vi sitter bredvid varandra i omklädningsrummet och har en bra relation. Det var väldigt tråkigt.

Dragowski fördes direkt till sjukhus men Holm och övriga i Spezia träffade polacken senare under söndagen.

— Vi kom med bussen och han i en bil. Vi träffades på en bensinmack längs motorvägen och fick träffa honom och säga att han skulle krya på sig. Det var ändå kul att se att han mådde bra trots omständigheterna, säger Emil Holm.

22-åringen är för första gången uttagen i landslaget och hoppas få göra debut redan mot Mexiko i Girona på onsdag.

Holm har en stark höst bakom sig i Spezia och större klubbar har honom på sin radar. Högerbacksplatsen i landslaget är i dagsläget relativt öppen, med Emil Krafth skadad.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.