Max Verstappen är inte glad över hur han behandlats i media efter förra helgens tävling.
Max Verstappen är inte glad över hur han behandlats i media efter förra helgens tävling. - Foto: TT

Verstappens mediaraseri: "Är vidrigt"

F1-stjärnan Max Verstappen har kritiserats efter förra helgens lopp där han vägrade släppa fram stallkamraten Sergio Pérez.Nu rasar världsmästaren mot media.Sakerna jag läst har varit vidriga, säger han.


Förra helgens grand prix i brasilianska São Paulo gick inte som tänkt för Red Bull-stallet.

Bilarna var långsamma i kurvorna och i stället kunde Mercedes ta säsongens första seger.

Efterhandssnacket har dock mest handlat om vad som skedde i loppets slutskede mellan de båda Red Bull-bilarna.

Redan klara världsmästaren Max Verstappen fick order om att släppa förbi stallkamraten Sergio Pérez, som jagar andraplatsen i VM, men vägrade. Verstappen körde in som sexa, strax före en frustrerad Pérez.

"Visar vem han är"

Efteråt har Verstappen kritiserats hårt – inte minst av Pérez själv – och inför säsongsavslutningen i Abu Dhabi svarar han nu på kritiken.

— Att de (media) sköt ner mig direkt är ganska löjligt, för att vara ärlig. Folk inte vet hur jag arbetar med stallet och vad stallet uppskattar med mig, så allt jag har läst är ganska vidrigt, säger nederländaren enligt Sky Sports.

Pérez kunde höras säga att "detta visar vilken människa han är" över radion vid målgång, men menar nu att han har släppt incidenten.

— Vi har diskuterat det som hände där och vi är redo att gå vidare som ett lag, säger han.

Det har däremot inte alla på sociala media gjort. Verstappen menar att han har fått utstå hat och hot under den gångna veckan.

— De har attackerat min familj, hotat min syster, min mamma, min flickvän, min pappa och för mig har det gått alldeles för långt då. Detta måste sluta. Om du har problem med mig är det okej men gå inte efter min familj för det är oacceptabelt, säger han.

Tajt om andraplatsen

Abu Dhabis grand prix är året sista lopp och körs på söndag eftermiddag, svensk tid.

Max Verstappen är klar världsmästare och Red Bull har knipit konstruktörsmästerskapet.

Däremot är det jämnt mellan Pérez och Ferraris Charles Leclerc om andraplatsen. Båda förarna står på 290 poäng inför loppet.

TT
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!