Guldbollenvinnaren Karim Benzema åkte med det franska landslaget till Qatar men ströks från spel dagen före mästerskapets start på grund av en lårskada.
Guldbollenvinnaren Karim Benzema åkte med det franska landslaget till Qatar men ströks från spel dagen före mästerskapets start på grund av en lårskada. - Foto: TT

Skadade stjärnorna som missar VM

Dags för VM. Men inte för alla. Flera av världens största stjärnor kommer att missa mästerskapet i Qatar efter att ha dragit på sig skador.


Karim Benzema – Frankrike

Guldbollenvinnaren har haft en skadefylld höst och inte spelat speciellt mycket i Real Madrid, men åkte ändå med den franska truppen till Qatar. Väl där blev det en snabb sorti. Benzema gjorde ett försök på träning i lördags, men gick av i förtid – ett par timmar senare bekräftades att anfallaren missar hela turneringen. Han är dock inte ensam som fransk stjärna att missa VM:

Paul Pogba – Frankrike

Mittfältaren har haft ett par tumultartade säsonger på klubbnivå, men var en viktig kugge i det franska landslag som vann VM för fyra år sedan. Ihängande knäproblem stoppar dock Juventusspelaren från att delta i Qatar. Precis som landsmannen:

N'Golo Kante – Frankrike

Det defensiva mittfältsankaret missar också VM. En hamstringskada har hållit Chelseaspelaren borta från spel nästan hela hösten och VM kommer för tidigt för att försöka hjälpa Frankrike upprepa guldsuccén från Ryssland för fyra år sedan.

Christopher Nkunku – Frankrike

Även Nkunku tvingades lämna sent återbud till Qatar. En vecka före nationens VM-premiär mot Australien (tisdag) ådrog sig anfallaren en knäskada.

Mike Maignan – Frankrike

Även Milanmålvakten tillhör Frankrikes skadelista. Maignan, utsedd till bästa burväktare förra säsongen i Serie A, har varit skadad under hösten och hann inte bli tillräckligt återställd för att ingå i Didier Deschamps trupp.

Presnel Kimpembe – Frankrike

Även PSG-backen Kimpembe har varit skadad under hösten och inte hunnit komma ifatt tillräckligt fysiskt för att ingå i Deschamps landslag.

Sadio Mané – Senegal

Utsedd till Afrikas bäste spelare och tvåa i Guldbollenomröstningen låg det stora förväntningar på Mané att leda Senegal till framgångar i Qatar. Bayern München-anfallaren skadade sig dock i den näst sista matchen före VM-turneringen och missar hela mästerskapet.

Diogo Jota – Portugal

Liverpoolanfallaren haltade av i slutminuterna av mötet mot Manchester City i mitten av oktober. Vadskadan håller honom borta från Qatar.

Timo Werner – Tyskland

Anfallaren hade återvänt till Bundesliga och Leipzig efter en mindre lyckad sejour i Chelsea och såg ut att ha nått formen lagom till VM, men en ligamentskada i foten i början av november håller honom borta från Qatar.

Marco Reus – Tyskland

Även Dortmund-anfallaren Reus, som inte deltog i EM förra året, missar VM på grund av en fotskada.

Georginio Wijnaldum – Nederländerna

Mittfältsveteranen bröt benet i augusti och är således inte med i Nederländernas trupp i Qatar.

Ben Chilwell – England

Vänsterbacken ådrog sig en hamstringskada i början av november i Champions League-mötet med Dinamo Zagreb. Han är dock inte ensam Chelsea-ytterback att missa VM för England:

Reece James – England

Även högerbacken Reece James har strukits från den engelska truppen efter en knäskada som han drabbades av i oktober.

Jesus Corona – Mexiko

Sevillayttern har gjort tio mål på 71 landskamper för sitt Mexiko. Några VM-matcher blir det dock inte efter ett benbrott i augusti.

Giovani Lo Celso – Argentina

En muskelbristning håller Villarealmittfältaren, på lån från Tottenham, borta från Qatar.

Nicolas Gonzalez – Argentina

Fiorentinas snabbe ytter har gjort tre mål på 21 landskamper, men en skadefylld höst gör att han inte spelar i Qatar.

Joaquin Correa – Argentina

Det gör heller inte Joaquin Correa, anfallaren som nätat fyra gånger på 19 landskamper. Interanfallaren störs av problem med en hälsena.

Amine Harit – Marocko

Mittfältaren som till vardags spelar för franska Marseille drabbades nyligen av en knäskada som gör att han missar mästerskapet.

Jose Gaya – Spanien

Vänsterbacken stukade högerfoten rejält under det spanska förlägret i Jordanien i onsdags och missar VM.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!