TV4 flyttar sina nyhetssändningar.
TV4 flyttar sina nyhetssändningar. - Foto: Jonas Ekströmer/Fredrik Sandberg / TT

TV4:s stora förändring – flyttar nyheterna

Fifas direktiv gällande extra tilläggstidsminuter ställde till det för TV4. Nu agerar kanalen. Nyheterna klockan 19.00 får flyttas fram och kortas, säger TV4:s sportchef Erik Westberg till Aftonbladet.


Att det har blivit längre matcher i VM har många lagt märke till.

Det har också orsakat problem för tv-bolagen som sänder matcherna. TV4:s sportchef Erik Westberg sade på tisdagen att det blir extra svårt med planeringen när matchernas längder varierar så mycket som de gör.

TV4 kortar Nyheterna

Nu står det klart att TV4 agerar för att lösa problemet. Bland annat genom att korta ner nyhetssändningarna.

— Steg ett är att vi inte kommer att ändra om i tablån. Den stora utmaningen är matcherna som startar klockan 17.00, då de har börjat dra över 19.00 när det är dags för nyheterna. Vi får dra ner i tid i de livesändningar vi har. Nyheterna har fått kortas och sedan har sportsändningen efter nyheterna tvingats utgå helt två gånger nu, säger Erik Westberg, TV4:s sportchef, till Aftonbladet.

Så blir TV4:s VM-sändningar nu

Westberg förklarar vidare för tidningen att VM-matcherna spelas på "primetime" under vintertid, vilket är extra känsligt för TV4.

— November och december är väldigt viktigt för oss på TV4 tablåmässigt. Det blir också mindre studiotid efter matcherna och snacka upp matcherna som kommer efter. Sedan har vi trailers som vi kan lyfta. Tittarna får ändå se livefotboll och i grunden är det positivt att det verkligen ska vara fotboll när klockan rullar och få bort annat, säger Erik Westberg.

Att matcherna har blivit längre beror på direktiv från Internationella fotbollsförbundet Fifa. De har uppmanat domarna att vara noggranna med tilläggstid till följd av bland annat filmningar och skador.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!