Son Heung-Mins Sydkorea spelade oavgjort, 0–0, mot Uruguay i VM-premiären.
Son Heung-Mins Sydkorea spelade oavgjort, 0–0, mot Uruguay i VM-premiären. - Foto: TT

Målställningen i vägen för Uruguay mot Sydkorea

Ribban och stolpen.Uruguay var närmast segern mot Sydkorea – men VM-fajten slutade 0–0.Det var en jättebra match från vår sida, säger Sydkoreas förbundskapten Paulo Bento.


Sydkoreas lagkapten och stjärna Son Heung-Min, 30, var länge osäker på om han skulle komma till fotbolls-VM i Qatar överhuvudtaget då han ådrog sig en fraktur i den vänstra ögonhålan strax före mästerskapet.

En operation senare ledde Tottenham-stjärnan ut sitt landslag i VM-premiären mot Uruguay.

Sydkorea hade några halvchanser, där Son Heung-Min hade ett skott tätt utanför i slutminuterna. Strax innan avlossade Uruguays Federico Valverde en projektil i ribbkrysset, men bollen ville inte in då heller.

In ville kulan inte heller när Uruguays lagkapten Diego Godín nickade i stolpen på en hörna i slutet av första halvlek.

Mållöst blev det och en poäng till vardera nation.

— Det var en jättebra match från vår sida. Vi var det bättre laget i den första halvleken och hade många chanser. I den andra halvleken var vi inte bäst men de har duktiga spelare. Vi gjorde det också bra i defensiven och släppte till väldigt få målchanser, säger Sydkoreas förbundskapten Paulo Bento enligt AFP.

Sydkoreas lagkapten håller med sin förbundskapten.

— Det var en riktigt tuff match, båda lagen hade chanser. Jag tror båda lagen är nöjda med poängen, men vi borde ha varit kalla och tagit våra chanser, säger Son Heung-Min enligt APA.

Uruguays förbundskapten, Diego Alonso, menar att var en fysisk och bra match.

— De första 20 minuterna hade vi problem. Vi fick inte tag i bollen. Men därefter anpassade vi oss och dominerade den andra halvleken, säger Alonso.

Övriga nationer i gruppen är Ghana och Portugal.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!