Torsdag 1 Dec
Stockholm

Kovändningen: FIFA tillåter regnbågsfärger

Tysklands inrikesminister Nancy Faeser bar den omtalade One Love-bindeln i gårdagens match mellan Tyskland och Japan.
Tysklands inrikesminister Nancy Faeser bar den omtalade One Love-bindeln i gårdagens match mellan Tyskland och Japan. Foto: Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved / AP

FIFA:s beslut att inte tillåta fotbollspelare att bära regnbågsfärgade kläder har rört upp stora känslor. Men nu ser fotbollsförbundet att göra en kovändning i frågan. Enligt den engelska tidningen The independent ska det bli tillåtet framöver.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fotbolls-VM i Qatar har blivit hårt kritiserat på många plan. En av de senaste kontroverserna är att spelarna förbjudits att bära den omtalade One Love bindeln i samband med matcher. 

Flera länder försökte motstrida fotbollsorganisationens beslut och tänkte bära bindeln ändå men backade då FIFA hotade med att ge spelarna en varning för detta. Flera politiker har dock setts figurera med bindeln på läktaren, bland annat Tysklands inrikesminister Nancy Faeser i gårdagens match mellan Tyskland och Japan.

FIFA kovänder

Men efter påtryckningarna ser nu FIFA ut att svänga i beslutet. Enligt den engelska tidningen The Independent ska det framöver bli tillåtet att bära regnbågsfärgade kläder och acessorarer inne på arenorna. 

"FIFA har meddelat förbunden att Regnbågsflaggan inte kommer att vara förbjuden på arenorna framöver", skriver tidningen.


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.