Tysklands inrikesminister Nancy Faeser bar den omtalade One Love-bindeln i gårdagens match mellan Tyskland och Japan.
Tysklands inrikesminister Nancy Faeser bar den omtalade One Love-bindeln i gårdagens match mellan Tyskland och Japan. - Foto: Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved / AP

Kovändningen: FIFA tillåter regnbågsfärger

FIFA:s beslut att inte tillåta fotbollspelare att bära regnbågsfärgade kläder har rört upp stora känslor. Men nu ser fotbollsförbundet att göra en kovändning i frågan. Enligt den engelska tidningen The independent ska det bli tillåtet framöver.


Fotbolls-VM i Qatar har blivit hårt kritiserat på många plan. En av de senaste kontroverserna är att spelarna förbjudits att bära den omtalade One Love bindeln i samband med matcher. 

Flera länder försökte motstrida fotbollsorganisationens beslut och tänkte bära bindeln ändå men backade då FIFA hotade med att ge spelarna en varning för detta. Flera politiker har dock setts figurera med bindeln på läktaren, bland annat Tysklands inrikesminister Nancy Faeser i gårdagens match mellan Tyskland och Japan.

FIFA kovänder

Men efter påtryckningarna ser nu FIFA ut att svänga i beslutet. Enligt den engelska tidningen The Independent ska det framöver bli tillåtet att bära regnbågsfärgade kläder och acessorarer inne på arenorna. 

"FIFA har meddelat förbunden att Regnbågsflaggan inte kommer att vara förbjuden på arenorna framöver", skriver tidningen.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.