Torsdag 1 Dec
Stockholm

SHL hedrade Börje Salming med tyst minut: "Vår Gud"

Det hölls en tyst minut i samtliga SHL-arenor för att hedra Börje Salming. Här i Leksand där Brynäs gästade.
Det hölls en tyst minut i samtliga SHL-arenor för att hedra Börje Salming. Här i Leksand där Brynäs gästade. Foto: Ulf Palm/Stina Stjernkvist/TT

En full SHL-omgång var precis till att börja när nyheten om Börje Salmings bortgång kom.Backikonen hedrades med en tyst minut inför den andra perioden i samtliga SHL-arenor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var känsloladdat i SHL-arenorna under torsdagen. Under kvällen meddelades det att Börje Salming hade avlidit efter att ha diagnostiserats med ALS tidigare i år. Salming blev 71 år gammal.

I samtliga arenor hölls en tyst minut inför andra perioden, bland annat i Leksand där Salmings tidigare klubb Brynäs gästade.

— Alla vi som växte upp i Gävle... jag stod i klacken när han härjade som bäst. Alla ville vara som Börje Salming. Han var en stor orsak till att jag valde hockey. Han var vår Gud när vi växte upp och har betytt oerhört mycket för mig och för alla unga pojkar i Gävle och Sverige, säger Anders "Masken" Carlsson, som växte upp i Gävle och spelade i både Brynäs och Leksand, i C More.

Börje Salmings historia med Brynäs

Brynäs förlorade matchen mot Leksand med 1–4 och tränaren Mikko Manner fick frågan i C More om hur det var för laget, som är så starkt förknippat med Salming, att spela efter beskedet.

— Vi måste uppskatta Börjes historia med Brynäs och försöka hitta samma sätt att kämpa och visa vilja och hjärta som bröderna (Börje och Stig Salming) hade. I dag hade vi inte det men vi sörjer tillsammans med deras familjer, säger han.

Foto: Ulf Palm/TT

Börje Salming hade "hjärta och passion"

Skellefteås tränare Robert Ohlsson skickar sina kondoleanser till Börje:

— Hjärta och passion för idrott är vad det handlar om. Börje var en krigarsjäl och en passionerad hockeyspelare som var jäkligt bra på hockey, det är en otroligt imponerande karriär. Det är tråkigt att höra, säger Ohlsson.

Skellefteå vann mot HV71 med 6–4.

TT
/
/
ALS
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.