Stockholm

Nylander tangerade Salming: "Målet var för Börje"

Toronto jublar efter ett av fyra mål.
Toronto jublar efter ett av fyra mål. Foto: TT

Ett speciellt märke i form av ett blågult lönnlöv med en krona i toppen och texten Börje prydde Torontos matchtröjor i en hyllning till Börje Salming.Då blev William Nylander matchhjälte när han tangerade Salmings målnotering i Torontos tröja.Det målet var definitivt för Börje, säger han till medier efter 4–3-segern mot Minnesota.


Toronto Maple Leafs mötte Minnesota på bortaplan i lagets första NHL-match efter beskedet i torsdags att Börje Salming avlidit i sviterna av ALS-sjukdomen.

Redan på torsdagskvällen uppgav Steve Keogh på klubbens media- och kommunikationsavdelning för TT att Salming skulle hedras på något sätt.

Inför matchen lade klubben ut märket som prydde samtliga spelartröjor på Twitter.

När beskedet om Salming kom i torsdags informerades hela laget inför en träning.

— Det är svårt att ta in, jag har just fått reda på det. Det är så sorgligt. Jag träffade honom för bara ett par veckor sedan och det är galet hur fort det gått, sade William Nylander då till TSN.

"Var för Börje

Den svenske forwardsstjärnan gjorde Torontos matchvinnande mål när han sköt 4–2 med ett välplacerat skott efter drygt 13 minuter av tredje perioden.

Ett mål han tillägnade Börje Salming.

— Det målet var definitivt för Börje, säger han till medier efter matchen.

Målet gjorde även att Nylander tangerade Börje Salmings målnotering på 148 mål i Torontos tröja.

Det blev fler svenska Torontomål då Calle Järnkrok gjorde 3–2. Pierre Engvall och Timothy Liljegren noterades för varsin assist för Toronto.

Hyllades två gånger

För bara två veckor sedan hyllades Salming under två känslosamma kvällar i rad i Torontos hemmaarena Scotiabank Arena.

Börje Salming spelade 16 säsonger i Toronto, innehar fortfarande flera klubbrekord – poängbäste back och flest assist bland annat – och har sin tröja i taket till hemmaarenan och står staty utanför.

Toronto är för närvarande på bortaturné och spelar sin första hemmamatch efter Salmings död natten till den 1 december mot San Jose.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.