Henrik von Eckermann på Dzara Dorchival kom trea i kvällens klass vid de internationella hoppningarna i Friends arena.
Henrik von Eckermann på Dzara Dorchival kom trea i kvällens klass vid de internationella hoppningarna i Friends arena. - Foto: TT

Världsettan felfri men inte snabb nog

Tid är pengar.Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival gjorde tekniskt sett jobbet snudd på perfekt.Men det gick inte snabbt nog.Därför smet både Bertram Allen och Marlon Modolo Zanotelli förbi i kvällens hoppning i Friends arena.


Världsettan och världsmästaren både individuellt och i lag levererar i klass efter klass vid de internationella tävlingarna.

Till seger räckte det inte i 1,45-hoppningen.

Henrik von Eckermann hade behövt rida 17 hundradelar av en sekund snabbare för att ta meetingets tredje seger och prischecken på drygt 100 000 kronor.

— Självklart hade jag hoppas på bättre, men det är kul med hästen. Hon hoppade jättefint, jag var lite för långsam i dag, tyvärr. Det var väl väldigt nära och när det är så nära är det nog bara ett galoppsprång, säger han till SVT.

— Jag kunde ha gjort det bättre och då hade det varit en förstaplats i stället för en tredje.

Under söndagen avgörs Sveriges grand prix, den sportsligt tyngsta klassen och den med högst prispengar.

Lyckas Henrik von Eckermann där kan han lämna Friends arena även som showens främste ryttare totalt sett.

Ryttarstjärnan har ännu inte bestämt sig för vilken häst han rider i GP-hoppningen, Dzara Dorchival eller Hollywood.

TT
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.