Börje Salming var tidigare gift med Katarina Pettersson.
Börje Salming var tidigare gift med Katarina Pettersson. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Anders Wiklund/TT

Exfruns första ord efter Börje Salmings bortgång: "I allt det mörka"

Börje Salming gick, under förra veckan, bort i sviterna av ALS. I ett Instagram-inlägg bryter hockeyikonens tidigare fru Katarina Pettersson tystnaden efter bortgången.


Det var under torsdagen i förra veckan som Toronto Maple Leafs meddelade att en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna, Börje Salming, gått bort i sviterna av ALS vid 71 års ålder.

Här kan du läsa Stig Salmings ord om de sista minuterna med brodern Börje Salming.

Katarina Pettersson: "Katastrofläge"

Börje Salmings ALS har tidigare beskrivits som "jättesnabbt galopperande" av hans fru Pia Salming och i en intervju med Hänt berättade hockeyikonens tidigare fru Katarina Pettersson, mamma till Bianca Salming och Rasmus Salming, om den svåra tiden efter sjukdomsbeskedet.

– Om någon frågar mig hur läget är så svarar jag nu att halva delen av mig går på autopilot och den andra halvan är i ett katastrofläge. En känsla av bottenlös sorg och maktlöshet, sade hon till tidningen då.

Läs Katarina Petterssons ord om Börje Salmings svåra sjukdom här.

Tidigare frun efter Börje Salmings död: "I allt det mörka"

Sedan Börje Salming gick bort har familjen sörjt i tysthet, samtidigt som fans i både Sverige och Kanada skickat kärlek och stöd i sociala medier. Här kan du läsa om stödet till Bianca Salming.

Nu bryter dock Katarina Pettersson tystnaden i ett inlägg på Instagram. 

"Ett litet ljus har givits oss i allt det mörka", skriver hon och syftar på flera nykläckta kycklingar som hon visar upp i videoklippet. 

Kommentarsfältet fylls nu av stärkande ord och hjärtan, bland annat från VM-hjälten Tomas Brolin

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!