Johan Garpenlöv. Arkivbild.
Johan Garpenlöv. Arkivbild. - Foto: TT

Fagervall sparkas – Garpenlöv tar över Djurgården

Joakim Fagervall får sparken från hockeyallsvenska Djurgården.Tre Kronors tidigare förbundskapten Johan Garpenlöv ersätter.Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen, skriver Stockholmsklubben på sin hemsida.


Djurgården har sladdat i den hockeyallsvenska tabellen, har fyra förluster på de fem senaste matcherna och ligger trea – 13 poäng bakom serieledande Modo. Nu vill man få ordning på skutan och sparkar Joakim Fagervall som tog över klubben i slutet av januari i år.

Det är andra gången i år som Fagervall sparkas från ett tränaruppdrag. Han kom till Djurgården efter att ha tvingats lämna Malmö i januari i år. Joakim Fagervall hade kontrakt med Djurgården över säsongen 2023-24.

"Den här typen av beslut är alltid tråkiga och får alltid ses som något form av misslyckande. 'Jocke' är en väldigt bra person och ledare, men han är huvudansvarig för helheten där vi kan konstatera att vi inte nått önskvärda resultat", säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

"Stark Djurgårdsförankring"

Ersätter gör Johan Garpenlöv som lämnade jobbet som förbundskapten för Tre Kronor i våras efter att man åkte ut i VM-kvartsfinal mot Kanada.

Garpenlöv, som har ett förflutet i Djurgården både som spelare och assisterande tränare, blir nu för första gången huvudtränare i klubben. Det är också hans första huvudtränaruppdrag på klubbnivå.

"Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel", kommenterar Stoppel.

Börjar på onsdag

Ragnarsson, som var assisterande tränare till Garpenlöv i Tre Kronor, är assisterande i Djurgården den här säsongen tillsammans med Michael Holmqvist.

De två leder Djurgården i tisdagskvällens hemmamatch mot Mora.

Garpenlöv ansluter på onsdag och första matchen efter det är mot Tingsryd på hemmaplan på fredag kväll.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.