Stockholm

Woods: Greg Norman måste bort

Tiger Woods. Arkivbild.
Tiger Woods. Arkivbild. Foto: TT

Läget är spänt mellan PGA-touren och saudiska LIV-touren.Tiger Woods ser bara en lösning.Greg Norman måste lämna, säger Woods.


Fakta: LIV-touren

LIV Golf är det officiella namnet på den nya golftouren som ska konkurrera med etablerade PGA-touren i USA och Europatouren.

LIV-touren finansieras av Saudiarabiens statliga investeringsfond och den sammanlagda prispotten är på 255 miljoner dollar (drygt 2,8 miljarder svenska kronor). Landet anklagas för att genom idrotten försöka tvätta bort sitt rykte ("sportswashing") när det gäller exempelvis mänskliga rättigheter.

De största namnen som valt att spela på touren är Henrik Stenson, Brooks Koepka, Cameron Smith, Phil Mickelson, Dustin Johnson, Sergio Garcia och Bryson DeChambeau.

Samtliga har stängts av från spel på PGA-touren.

Henrik Stenson fråntogs dessutom sin roll som lagkapten för Europas Ryder Cup-lag och Svenska golfförbundet har valt att bryta sina samarbeten med svensken, som är Sveriges mest framgångsrika golfare på herrsidan.

Woods, 46, har uppmanat båda tourerna att lägga ner de rättsliga åtgärderna – LIV stämmer PGA-touren och tvärtom – men 46-åringen tror bara att det kan hända om Greg Norman lämnar sin post, skriver The Guardian.

Norman är vd och ansiktet utåt för den kritiserade och penningstinna LIV-touren.

På frågan om de båda tourerna kan existerar samtidigt svarar Woods:

— Inte just nu, inte med deras ledarskap, inte med Greg där och hans fientlighet mot touren. Jag ser inte att det kommer hända.

— Som Rory (McIlroy) sade, jag tror att Greg måste lämna och först då kan vi, förhoppningsvis, hitta en lösning. Men varför ska du ändra något om du har en stämningsansökan mot dig? De stämde oss först.

Ett antal golfstjärnor på LIV-touren stämde tidigare i år sin förra arbetsgivare efter att ha stängs av från spel på PGA-touren i och med "övergången" till LIV – vilket fick PGA-touren att stämma LIV-touren.

— Jag tror att det måste börja med ledarskap på deras sida, att förstå att det som händer just nu inte är det bästa för golfens framtid. Vad är den bästa vägen för att få vår sport att växa? Inte den här vägen. Båda måste enas. Om den ena sidan försöker förstöra vår tour, hur ska du handskas med det?, säger Woods.

Tiger Woods tackade tidigare i år nej till LIV-touren – trots att touren uppges ha lockat amerikanen med över motsvarande sju miljarder kronor.

Senaste nytt

Chelseas miljardvärvningar kammade noll

Publicerades: 2 timmar sedan

Modo kammade noll mot Luleå – igen

Publicerades: 3 timmar sedan

Sverige nära DC-slutspelet efter Ymer-segrar

Publicerades: igår 19:04

Pichler expert i tv under VM

Publicerades: igår 18:14

AIK lånar in dansk anfallare

Publicerades: igår 17:17

Ten Hag fåordig om Greenwood

Publicerades: igår 15:06

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.