Christian Eriksens och Danmarks VM är över redan efter gruppspelet.
Christian Eriksens och Danmarks VM är över redan efter gruppspelet. - Foto: TT

Christian Eriksen: "Det är en besvikelse"

Christian Eriksen såg plågad ut.Inte konstigt med tanke på att han precis upplevt en av dansk fotbolls största motgångar.Jag rankar nog förlusten som en av de värsta. Det är en besvikelse, säger han i intervjun med C More.


Danmarks stora stjärna lyckades inte pricka formen i VM. Det var han inte ensam om i det danska laget.

Bara ett gjort mål på 270 ordinarie minuter och åtskilliga tilläggsminuter skickade ut Danmark redan i gruppspelet.

Inte nog med det. Danskarna kom pinsamt sist i gruppen i och med 0–1-förlusten mot Australien.

— Felet låg hos oss. Vi har inga riktiga avslut och det har ett skott på mål och gör mål på det, säger Eriksen om den bittra förlusten mot Australien.

— Vi har gjort vad vi har kunnat, men det har inte varit bra nog i tre matcher, säger han till C More.

Christian Eriksens dom efter VM-uttåget: "vi har inte varit bra nog".

Förbundskaptenen Kasper Hjulmand vill inte göra någon noggrannare analys av varför Danmark misslyckades så grundligt i mästerskapet.

— Det finns ingen analys av matchen. Jag är besviken och frustrerad och analyserna får komma senare. Just nu bubblar det av känslor. Frustrationer och besvikelser tar det mesta av utrymmet. Vi är ledsna att vi inte kunde ge människorna hemma vad de ville ha. Det brinner så mycket i oss. Vi kan bara beklaga att vi inte fick till det, säger han till DR.

Mittbacken Joachim Andersen säger till samma kanal det alla danskar förmodligen tycker:

— Att vi inte går vidare från den här gruppen är ett jättefiasko.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.