Sydkorea är vidare tillsammans med Portugal från grupp H.
Sydkorea är vidare tillsammans med Portugal från grupp H. - Foto: TT

Sons tårar: Sydkorea vidare efter stopptidsdrama

Ytterligare en skräll i fotbolls-VM.Uruguay är utslaget – trots seger mot Ghana med 2–0.Detta efter att Sydkorea besegrade Portugal med 2–1 och sensationellt är vidare till slutspel.


Det blev superdramatiskt när grupp H skulle avgöras. Portugal var sedan tidigare vidare och övriga lag i gruppen, Uruguay, Ghana och Sydkorea hade alla chansen att göra portugiserna sällskap.

Länge såg det ut som att det blir Uruguay som skulle gå vidare. De ledde länge med 2–0 mot Ghana, samtidigt som Sydkorea "bara" hade 1–1 mot Portugal.

Ända fram till den 92:a matchminuten.

Son: "Väntat länge"

För då spelade Tottenham-stjärnan Son Heung-Min fram bollen till Hwang Hee-Chan som dundrade dit 2–1 och vilt jubel bröt ut hos sydkoreanerna. De höll sedan undan och vann med 2–1.

— Det var glädjetårar. Vi har väntat länge på det här ögonblicket. Vi trodde på det hela vägen. Det har varit stunder där jag har känt att jag inte fått ut mitt bästa men jag vill tacka mina lagkamrater för att de stod bakom mig. Jag är väldigt stolt över laget, säger lagkaptenen Son Heung-Min med tårar i ögonen.

Med Sydkoreas resultat så behövde Uruguay göra ett mål till för att gå vidare, men det lyckades de inte med och matchen mot Ghana slutade 2–0.

Resultaten innebär att Sydkorea gör Portugal sällskap till åttondelsfinal tack vare fler gjorda mål.

Förbundskaptenen på läktaren

Sydkoreas förbundskapten Paulo Bento följde matchen från läktaren då han var avstängd efter att ha fått rött kort senast. Därför fick assisterande förbundskaptenen Sergio Costa sköta segerintervjun efter matchen – och han var känslosam och lyrisk.

— Jag är jätteglad. Vi förtjänade det här. Vad vi har gjort de tre senaste matcherna räcker mer än väl. Grattis till oss alla. Nu ska vi njuta lite sedan ska vi förbereda oss som vanligt för nästa motstånd. Vi vet inte vem det blir än, men oavsett så kommer det bli tufft, säger Costa.

I åttondelsfinalen möter Sydkorea vinnaren av grupp G som avgörs senare i kväll.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.