Stockholm

Garpenlöv efter segern: "Har en resa att göra"

Johan Garpenlöv fick en vinnande start på tränarjobbet i Djurgården, men hans lag övertygade inte.
Johan Garpenlöv fick en vinnande start på tränarjobbet i Djurgården, men hans lag övertygade inte. Foto: TT

Tre Kronors förre förbundskapten Johan Garpenlöv fick en vinnande start i Djurgården.Men 2–1 mot jumbon Tingsryd i hockeyallsvenskan gav inga SHL-vibbar.En helt okej match, jag är glad för vinsten. Vi har en resa att göra, säger Garpenlöv.


Han kan tacka tre 19-åringar för segern.

David Blomgren och Mika Ounasvuori gjorde sina premiärmål i A-laget och målvakten Carl Lindbom – höstens stjärnskott – var ännu en gång vass inför 5 016 åskådare på Hovet.

Däremot var det inte mycket glans kring stjärnor som lagkaptenen Marcus Krüger, målmaskinen Daniel Brodin och artisten Linus Klasen som missade en straff.

— Viktigt att vinna. Vi börjar någonstans, det viktigaste är kanske inte var vi är nu utan var vi kommer att vara sedan. Men det är klart att det är skönt med en seger, säger Krüger, dubbel Stanley Cup-mästare.

Det var i måndags beskedet kom att tränaren Joakim Fagervall sparkas. En formsvacka med fyra förluster på de fem senaste matcherna blev slutet för honom. Djurgården låg då trea i tabellen – men hela 13 poäng efter serieledande Modo.

En marginal som består.

Tre guld som spelare

I stället hämtades Tre Kronors förre förbundskapten Johan Garpenlöv in.

Med tre SM-guld som spelare i Djurgården tillhör han klubbens stora profiler – men hans cv som tränare är inte lika imponerande.

Hans tre säsonger i Tre Kronor gav inga medaljer, snarare ett bottennapp 2021 med missat slutspel och sämsta VM-placeringen sedan 1937.

Nu ska han få ordning på Djurgården och se till att sejouren i hockeyallsvenskan bara blir ettårig.

TT: Hur var det att vara tillbaka rent känslomässigt?

— Det här är en klubb som har betytt jättemycket för mig som spelare. Jag har jobbat som assisterande här några år, så det känns jättebra personligen att vara tillbaka, säger han.

"Inget att tänka på"

Kraven i Djurgården är stora. Allt annat än avancemang till SHL är ett misslyckande.

— Det är inget jag kan tänka på. Man får fokusera på det man kan kontrollera och försöka få spelarna att prestera så bra de kan. Jag är glad att få vara en del av den här organisationen och försöka göra en bra resa till det vi alla vill – att ta oss upp, säger Garpenlöv

Marcus Krüger tror att Garpenlöv kan bli ett lyft.

— Han har varit i Djurgården tidigare, han har både spelat och varit tränare på hög nivå och älskar ishockey. Så det är bara för oss att ta till oss det han förmedlar, säger Krüger samtidigt som han beklagar att Fagervall fick sparken:

— Jättetråkigt med Jocke, han är en grym ledare, sedan kunde vi inte leverera och då fick han gå. Vi har en stor del i det. Vi får försöka lära oss av det och göra bättre nu.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.