Leksand tog tredje raka segern efter 2–1 mot AIK. Arkivbild.
Leksand tog tredje raka segern efter 2–1 mot AIK. Arkivbild. - Foto: TT

Leksand förlängde segersviten – slog AIK

Leksand besegrade AIK med 4–1 efter två tidiga mål i den första perioden.LIF:s segersvit förlängs därmed till tre raka matcher.

Leksand kom till söndagens match i SDHL med två raka segrar, 2–4 mot HV71 och senast 3–2 mot SDE. AIK hade i sin tur en seger på de fem senaste matcherna.

Hemmalaget spräckte nollan redan efter två minuter när Lisa Östman satte 1–0. En minut senare utökade Ella Albinsson till 2–0.

Men en snabb reducering skulle komma.

Drygt fem minuter in i den första perioden satte AIK:s Vilma Nilsson 1–2, framspelad av Emma Eriksson.

I mittperioden turades lagen om att bränna den ena målchansen efter den andra och efter 40 minuter spelade var ställningen 2–1 till hemmalaget Leksand.

— Vi har momentum men det gäller att vi sätter dit våra målchanser, säger den 18-åriga LIF-backen Tuva Kandell i C More.

Leksand hade kontroll över matchbilden och drygt halvvägs in i den tredje perioden kom också 3–1 och 4–1, vilket även blev slutresultatet.

I och med segern klättrar Leksand upp till en sjätteplats i SDHL-tabellen med 18 poäng på 18 matcher. AIK, som har en match mindre spelad, är näst sist med elva poäng.