Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv var missnöjd med sitt lag efter förlusten mot nykomlingen Östersund. Arkivbild. - Foto: TT

Östersund fällde Garpenlövs Djurgården

Seger i debuten – men förlust redan i andra matchen.Förre förbundskaptenen Johan Garpenlöv fick snabbt känna på att förlora i tränarrollen i SHL-jagande Djurgården.Det är svårt att vinna när man bara gör ett mål, säger Garpenlöv till C More efter 1–2-förlusten borta mot nykomlingen Östersund.

Garpenlöv debuterade i fredags sedan Djurgården i förra veckan valt att sparka Joakim Fagervall och i stället plocka in den gamle storspelaren.

Det blev seger i första matchen mot Tingsryd med knappa 2–1.

Men förlust redan i den andra matchen.

— Första perioden är inte tillräckligt bra, vi tävlar inte som vi ska göra. Sedan i andra gör vi det bra, men i tredje tappar vi matchen på en utvisning och en tappad puck på egna blå.

— Sedan har vi jättemånga chanser, men det är svårt att vinna matchen när man bara gör ett mål. Där måste vi också bli bättre, säger Garpenlöv.

Hemmalaget vände i den sista perioden efter mål i numerärt överläge genom Emil Forslund och ett segermål av backen Bobbo Petersson, tidigare i Djurgården.

Lagkaptenen Marcus Krüger hade gett Stockholmslaget ledningen – framspelad av Liam Öhgren, en av fem Djurgårdsspelare som tidigare på onsdagen togs ut i Sveriges lag till junior-VM.

Suveräna serieledaren Modo tog sin 13:e raka seger genom att vinna toppmötet hemma mot Södertälje med 2–1.

Modo vände i tredje perioden när först Röglelånet Theodor Niederbach kvitterade och med drygt två minuter kvar avgjorde skarpskytten Mikkel Aagaard med säsongens 13:e fullträff.

Därmed utökade laget sin redan överlägsna serieledning till sanslösa 18 poäng före nya tvåan Björklöven.

Södertälje föll till tredje och Djurgården till fjärde plats.