Malmös Emil Sylvegård deppar efter 4–5-förlusten efter förlängning mot Skellefteå på hemmais.
Malmös Emil Sylvegård deppar efter 4–5-förlusten efter förlängning mot Skellefteå på hemmais. - Foto: TT

Sylvegård: "Vi hittar en väg att förlora"

Jumbon Malmö kör ständigt på nya farthinder på årets SHL-väg – för topplaget Skellefteå verkar det finnas en autobahn mot segrar.Vi hittar en väg att förlora, säger Malmös Emil Sylvegård efter 4–5-förlusten i förlängning hemma mot västerbottningarna.Vi hittar en väg att vinna, säger Skellefteås Joakim Lindström.


SHL-jumbon Malmö hade målfest i numerärt överläge hemma mot topplaget Skellefteå, men kunde trots fyra mål i spelformen inte bryta sin dystra hemmasvit.

Med två minuter kvar att spela styrde Skellefteås Andreas Wingerli in 4–4-pucken som tog matchen till förlängning och väl där sköt veteranen Joakim Lindström extrapoängen till bortalaget.

En väg mot förlust

— Hockey går ut på att vinna och vi hittar ytterligare en gång ett sätt att förlora. Det suger ju, vi kan inte fortsätta såhär. Vi spelar hyfsat bra stundtals, men vi hittar vägar att förlora. Det är därför vi ligger där vi ligger, säger tvåmålsskytten Emil Sylvegård.

— Jag tycker att vi ger bort två mål. Vi har pucken och ger bort den, säger Malmötränaren Tomas Kollar och tänker på Skellefteås tredje och fjärde mål i matchen.

Skåningarna har nu elva raka hemmaförluster och har endast tagit sex poäng på de elva senaste matcherna. Nu hämtade man ikapp två underlägen – 0–2 och 2–3 – och gick i slutet även förbi upp i ledning.

— Vi måste vara desperata och göra allt för att vinna sådana här matcher, verkligen stänga ner matchen. Slå 5 000 icingar eller göra något. Vi kan inte fortsätta som vi gör nu, säger Sylvegård.

Det är tredje säsongen i rad som Malmö är inblandat i bottenstriden av SHL. Nu har jumbon 27 poäng på 25 spelade matcher.

En väg mot seger

— Det är jäkligt tröttsamt att ligga här tredje året i rad. Det är något man inte vill. Det är en ganska stor påfrestning och jobbigt mentalt, säger Sylvegård.

För Skellefteå är läget det motsatta. Västerbottningarna är med sina 47 poäng på 25 matcher tvåa i tabellen efter serieledaren Växjö (50 poäng).

— Malmö har ett starkt powerplay i kväll och det håller på att straffa sig, men vi löser det och hittar en väg att vinna. Det är väldigt positivt, säger 39-årige Joakim Lindström, som noterades för två mål och två assist.

Topplaget har nu elva raka SHL-vinster och dessutom åtta raka segrar i Champions Hockey League.

— Vissa matcher har man kanske inte förtjänat att vinna, men vi vinner ändå. Det är så det är just nu – vi har haft lite studsar med oss och ska göra allt vi kan för att fortsätta att rida på den här vågen, säger Joakim Lindström.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!