Maja Dahlqvist i Lillehammersprinten i lördags.
Maja Dahlqvist i Lillehammersprinten i lördags. - Foto: TT

Dahlqvist jagar säsongens första seger

Hon föll i premiären och kom tvåa i säsongens andra skidsprint i världscupen.Ska det nu bli tredje gången gillt för Maja Dahlqvist, i norska Beitostølen?Jag hoppas det, jag ska göra vad jag kan, säger hon.


I Lillehammer förra helgen hade hon bara Emma Ribom framför sig, Ribom som även vann sprinten i premiären i Ruka, men som nu har fått åka hem till Sverige med sjukdomssymptom.

Då får OS-tvåan Maja Dahlqvist bära favoritskapet i dagens världscupsprint i Norge.

— Man vill alltid att de bästa ska vara med från start. Men jag hoppas att det ska vara min tur, jag ska göra vad jag kan.

"Är sugen"

Hon säger att formen blir allt bättre ju mer hon får tävla.

— Jag är sugen på att köra. Det är en lite annorlunda bana än vad det har varit tidigare så det ska bli kul, säger 28-åringen.

— Banan i Beitostølen är lite snabbare än sprintbanorna i Ruka och Lillehammer. De banorna brukar passa mig, de är grunden för mig – snabba banor där det händer lite.

I Ruka vann Ribom före Johanna Hagström. Och hade inte Dahlqvist fallit hade det kunnat bli en svensk trippel. I Lillehammer vann Ribom igen före Dahlqvist.

Bra stämning

Hon säger att Sveriges överlägsenhet i sprint skapar självförtroende.

— Absolut, vi har bra stämning i laget, hjälper varandra och jobbar som ett lag. Då blir det också kul att vara iväg. Är man uttagen i ett svenskt sprintlag då har man verkligen något där att göra.

Dahlqvist kommer också att köra lördagens distanslopp över 10 kilometer. Och hon hoppas få chansen även i söndagens mixedstafett över 4x5 kilometer.

— Laget tas ut efter lördagen, så vi får se. Jag är sugen på att rejsa tre gånger den här helgen, säger hon.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.