Hugo Lloris och Harry Kanes långa vänskap läggs åt sidan i lördagens VM-kvartsfinal mellan Frankrike och England. Arkivbild.
Hugo Lloris och Harry Kanes långa vänskap läggs åt sidan i lördagens VM-kvartsfinal mellan Frankrike och England. Arkivbild. - Foto: TT

Lloris vs Kane – klubbkompisarnas heta VM-möte

En av matcherna i matchen på Lusail Stadium i Doha när antingen Frankrike eller England når VM-semifinal:Hugo Lloris mot Harry Kane.Vinnaren i den duellen kan mycket väl vinna kvartsfinalen åt sitt land.Harry är en god vän men nu är vårt fokus på att hjälpa våra landslag vidare, säger Lloris.


Fakta: Hugo Lloris och Harry Kane

+ Hugo Lloris

Född: 26 december 1986 i Nice.

Position: Målvakt.

Klubb: Tottenham.

Tidigare klubbar: Nice, Lyon.

Landskamper: 142.

+ Harry Kane

Född: 28 juli 1993 i Walthamstow, London.

Position: Anfallare.

Klubb: Tottenham.

Tidigare klubbar: Mellan 2011 och 2013 på lån till Leyton Orient, Millwall, Norwich och Leicester.

Landskamper/mål: 79/52.

Lloris, 35 och Kane, 28, träffas var och varannan dag på Tottenhams träningsbas i Enfield i Londons norra utkanter. Målvakten och anfallaren är två av de mest ansedda och uppskattade spelarna i Premier League-klubben.

Kane började i klubbens pojklag redan när han var runt 10 år, Lloris värvades från Lyon för tio år sedan.

"Ett föredöme för andra"

— Vi har en god relation. Vi har spelat tillsammans i över nio år och känner varandra väl, både på och utanför planen. Jag har bara positiva saker att säga om Harry. Han är en viktig spelare både för klubben och för England.

— Han är en ledare, ett föredöme för andra spelare och en spelare av toppklass, säger Hugo Lloris på presskonferensen inför matchen.

— Det är viktigt för mig att ha honom i närheten. Vi har mycket förtroende för varandra. Han är en lugn person, väldigt ärlig, vi respekterar varandra mycket.

Tillsammans har de gjort 327 matcher med Tottenham. Ingen målvakt kan Kane bättre än Lloris och ingen anfallare kan Lloris bättre än Kane. Kunskaper som båda delat med sig av till sina respektive landslag.

Den gemensamma klubbkänslan och den personliga vänskapen läggs tillfälligt åt sidan vid 20-tiden på lördag.

— Han är en motståndare nu, vi representerar våra länder och vårt fokus är på det. Alla spelare kommer att göra allt de kan för att se till att deras lag går vidare, säger Lloris.

Starkare England

Hans kärnfulla sammanfattning om vad som väntar – och läs engelskan med ett franskt uttal:

— It's going to be a big battle.

Hugo Lloris.

Med sin vardag i England och Premier League har Lloris noterat att det engelska landslaget stadigt växer i styrka under förbundskaptenen Gareth Southgates ledning.

— De var i semifinal i VM i Ryssland och finalist i EM. Det är ett lag som utvecklas och som har blivit moget för att slåss om titlar.

— De är här för att vinna, säger Lloris.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.