Argentina firade vilt efter att man besegrade Kroatien med 3-0
Argentina firade vilt efter att man besegrade Kroatien med 3-0 - Foto: Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved / Thanassis Stavrakis

Argentinas hånfulla firande: "Brasilien vad hände"?

Argentina blev klart för VM-final under gårdagen när man besegrade Kroatien med 3-0. Efter slutsignalen firade spelarna vilt i omklädningsrummet och sjöng en sång där man pikade rivalen Brasilien.
"Brasilien vad hände?" sjunger argentinarna.


Det argentinska landslaget besegrade Kroatien med 3-0 och är klart VM-final. Landet har nu möjlighet att ta sin första VM-titel sen 1986. Efteråt var det vilt firande på planen, där de argentinska supportrarna dröjde sig kvar inne på planen långt efter slutsignalen för att hylla sina hjältar.

De argentinska spelarna tog med sig det vilda firandet inne i omklädningsrummet. På mittbacken Nicolas Otamendis Instagram kan man se flertalet spelare vifta med tröjorna i luften samtidigt som de sjunger en hånfull sång som pikar rivalerna Brasilien.

"Brasilien vad hände? De femfaldiga världsmästarna vek ner sig och Messi åkte hem med pokalen", inleds sången och syftar på Argentinas Copa America-vinst förra året.

Även England hånas: "Vi glömmer aldrig"

Men brassarna är inte den enda som hånas i den argentinska segersången. Även det engelska landslaget, som åkte ut mot Frankrike i kvartsfinalen får sig en pik.

"Era jävla engelsmän vi glömmer aldrig Falklandskriget" sjunger argentinarna. Falklandskriget var ett två månader långt krig mellan Argentina och Storbritannien år 1982.

Argentinas motståndare i finalen blir Frankrike eller Marocko som spelar den sista semifinalen ikväll.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!