Som en hyllning visades en bild på journalisten Grant Wahl inför VM-mötet mellan England och Frankrike. Wahl avled på läktaren under VM på grund av ett brustet blodkärl i hjärtat. Arkivbild.
Som en hyllning visades en bild på journalisten Grant Wahl inför VM-mötet mellan England och Frankrike. Wahl avled på läktaren under VM på grund av ett brustet blodkärl i hjärtat. Arkivbild. - Foto: TT

Amerikansk journalist dog av brustet blodkärl

Den amerikanske journalisten Grant Wahl dog av ett brustet blodkärl i hjärtat under fotbolls-VM i Qatar.


Det visar en obduktion utförd i New York, enligt Wahls hustru Céline Gounder.

Wahl, 49, kollapsade på pressläktaren under förlängningen av kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna i lördags. Sjukvårdspersonal var snabbt framme och behandlade honom i 20-30 minuter innan han fördes bort på en bår och senare avled.

Wahl hade under VM klagat över att han kände sig sjuk. Han hade testat negativt för covid-19 och skrev på sociala medier att han sökte hjälp för sina besvär.

"Jag besökte en medicinsk klinik i presscentret i dag och där sade de att jag förmodligen har bronkit (luftrörskatarr). Jag fick antibiotika och hostmedicin och jag känner mig lite bättre på bara några timmar. Men fortfarande: inte bra", skrev han.

Wahl arbetade för CBS sedan 2021 och dessförinnan för Sports Illustrated.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!