Louise Hansson efter ett lopp under torsdagen.
Louise Hansson efter ett lopp under torsdagen. - Foto: TT

Hansson enkelt till final – har chans på ny medalj

Louise Hansson har fortsatt chans på en ny medalj i kortbane-VM i Melbourne.Simstjärnan tog sig enkelt till final på favoritdistansen 100 meter fjäril.


Louise Hansson hade inga problem att ta sig vidare till semifinal på 100 meter fjäril i kortbane-VM i Melbourne. Med den bästa tiden av alla i de fyra försöksheaten slog hon både regerande mästaren och OS-vinnaren Margaret MacNeil (Kanada) och regerande världsmästaren i långbana Torri Huske (USA).

— Farten är där, så det är jätteskönt att det går så pass lätt, säger Louise Hansson om sin försökstid på 55,74, i simförbundets sändning efter loppet.

— Så det är bara att försöka hålla en avslappnad första 50, det är i andra 50:an som racet kommer att ske och det är snabba tjejer att simma mot. Det ska bli sjukt kul, fortsätter hon.

Väl i semifinalen blev det aldrig nervöst. Hansson hade kontroll och kunde simma sig till final tämligen enkelt. Nu har hon alltså chansen till att kamma hem andra individuella VM-medaljen. I fredags tog hon brons i den nya grenen, 100 meter medley.

Finalen avgörs under söndagsmorgonen, svensk tid.

Klara Thormalm tog sig även hon vidare till semifinal – men på 50 meter bröstsim – med försökstiden 30,06. Sophie Hansson, som tog brons i grenen i kortbane-VM i Abu Dhabi i fjol, kom inte till start som planerat.

Trots att Oskar Hoff gjorde sitt näst bästa lopp i försöken på 100 meter fjäril lyckades han med tiden 51,28 inte kvalificera sig till semifinal.

— Alla mina lopp jag har gjort här har varit mina näst bästa tider och överlägset mina bästa försökslopp, så jag hade önskat mer men jag är inte supermissnöjd, säger Hoff i simförbundets sändning efter loppet.

TT
/
/
Senaste nytt

Stjärnan krossade världsrekordet i maraton

1 timme sedan

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

1 timme sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Werder Bremen slog FC Köln hemma

2 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Werder Bremen, som vann hemma mot FC Köln med 2-1 (1-1) i Bundesliga i fotboll på lördagen. Justin Njinmah blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 67 minuter.

Verstappen tillbaka som vinnare

3 timmar sedan
Max Verstappen är tillbaka som vinnare efter ett kort avbräck på segersviten.

Seger för Malmö hemma mot Färjestad

idag 09:00
Hemmalaget Malmö tog hem segern mot Färjestad i SHL. 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) slutade matchen på lördagen.

Lazio och Monza delade på poängen

idag 08:40
Lazio och Monza tog en poäng var i mötet i Serie A i fotboll på Stadio Olimpico. Matchen slutade 1-1 (1-1).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.