Louise Hansson efter ett lopp under torsdagen.
Louise Hansson efter ett lopp under torsdagen. - Foto: TT

Hansson enkelt till final – har chans på ny medalj

Louise Hansson har fortsatt chans på en ny medalj i kortbane-VM i Melbourne.Simstjärnan tog sig enkelt till final på favoritdistansen 100 meter fjäril.


Louise Hansson hade inga problem att ta sig vidare till semifinal på 100 meter fjäril i kortbane-VM i Melbourne. Med den bästa tiden av alla i de fyra försöksheaten slog hon både regerande mästaren och OS-vinnaren Margaret MacNeil (Kanada) och regerande världsmästaren i långbana Torri Huske (USA).

— Farten är där, så det är jätteskönt att det går så pass lätt, säger Louise Hansson om sin försökstid på 55,74, i simförbundets sändning efter loppet.

— Så det är bara att försöka hålla en avslappnad första 50, det är i andra 50:an som racet kommer att ske och det är snabba tjejer att simma mot. Det ska bli sjukt kul, fortsätter hon.

Väl i semifinalen blev det aldrig nervöst. Hansson hade kontroll och kunde simma sig till final tämligen enkelt. Nu har hon alltså chansen till att kamma hem andra individuella VM-medaljen. I fredags tog hon brons i den nya grenen, 100 meter medley.

Finalen avgörs under söndagsmorgonen, svensk tid.

Klara Thormalm tog sig även hon vidare till semifinal – men på 50 meter bröstsim – med försökstiden 30,06. Sophie Hansson, som tog brons i grenen i kortbane-VM i Abu Dhabi i fjol, kom inte till start som planerat.

Trots att Oskar Hoff gjorde sitt näst bästa lopp i försöken på 100 meter fjäril lyckades han med tiden 51,28 inte kvalificera sig till semifinal.

— Alla mina lopp jag har gjort här har varit mina näst bästa tider och överlägset mina bästa försökslopp, så jag hade önskat mer men jag är inte supermissnöjd, säger Hoff i simförbundets sändning efter loppet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!