Stig och Börje Salming stod varandra nära.
Stig och Börje Salming stod varandra nära. - Foto: Jessica Gow/Stina Stjernkvist/TT

Dubbel sorg för Stig Salming – mamma Kerstin död: Jävligt att inte Börje fick vara kvar

I dagarna somnade Börje och Stig Salmings mamma Kerstin in, 95 år gammal. För Hockeysverige berättar Stig om sorgen.
– Att Börje inte fick vara kvar då känns jävligt, säger han.


Den 24 november dog Börje Salming i sviterna av ALS, mindre än ett halvår efter att hockeyikonen gått ut med att han drabbats av sjukdomen. 

Han somnade in i sitt hemma i Nacka, omgiven av familj och barnbarn. 

– Det är oerhört tragiskt, men jag fick ta del av hans sista timme i livet. Jag satt där och höll honom i handen när han tog sina sista andetag i livet, har Stig Salming sagt i en tidigare intervju med Expressen.

Här kan du läsa om Börje Salmings sista önskan i livet: "Ett verkligt krav".

Stig Salming: "Väldigt, väldigt svårt"

Bröderna Salming stod varandra nära och även fyra år äldre Stig spelade ishockey. De båda började sin karriär i Kiruna, och gjorde tre säsonger ihop i Brynäs.

Stig var vid sin brors sida under hans sista tid i livet. För Hockeysverige berättar han om hur tufft det var att se sin lillebror bli allt sämre.

– Jag måste säga att det var väldigt, väldigt svårt och tungt med tanke på vad vi gått igenom från det vi var små. Att sedan inte få fortsätta livet där vi hade mycket kontakt med varandra. Det är väldigt, väldigt tungt faktiskt, säger han till sajten. 

Börje Salming, Rune Lantto och Stig Salming i Matojärvi ishall, Kiruna, där allt började. Foto: Fredric Alm/TT

Kerstin Salming har gått bort

Nu har Stig Salming drabbats av en ännu en sorg, då brödernas mamma Kerstin gått bort, 95 år gammal. 

– I dagarna har även vår mamma gått bort och vi fick inte vara med om den stunden tillsammans. Att Börje inte fick vara kvar då känns jävligt, säger han till sajten.

Här kan du läsa om Börje Salmings sista tid i livet och när familjen fick reda på att kampen var över.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.