Boris Becker har släppts ur fängelse.
Boris Becker har släppts ur fängelse. - Foto: Frank Augstein/Dave Caulkin/TT

Boris Becker om hoten och våldet i fängelset – skyddades av interner

Förre tennisstjärnan Boris Becker, som just frigivits efter att ha avtjänat ett åtta månaders fängelsestraff för ekonomisk brottslighet, har nu för första gången pratat om tiden i fängelse.


Den nu 55-årige forne tennisgiganten berättade tårögt om hur det kändes när dörren till hans cell i den ökända Wandsworthfärngelset i Storbritannien stängdes för första gången.

— Det var den ensammaste stunden i hela mitt liv, sade Boris Becker när han för första gången uttalade sig i en intervju med det tyska mediebolaget SAT.1 efter att ha släppts från Wandsworthfängelset den 15 december.

Becker berättar också i intervjun att han var rädd för att bli attackerad av sina medfångar.

— De många filmer som jag sett innan gjorde inte oron mindre.

Var hungrig

Boris Becker säger dock att fängelseledningen verkade vara mån om hans säkerhet och gav honom en egen cell samt även tilldelade honom tre erfarna interner som faddrar för att lära honom om livet bakom lås och bom.

En lärdom han fick av faddrarna var hur han skulle klara sig på den knappa mattilldelningen i fängelset. Enligt Becker bestod måltiderna mest av ris, potatis och sås. "Söndagssteken" var ett kycklinglår, säger han.

— Jag kände hunger för första gången i mitt liv.

Hot om våld

Boris Becker berättar också om att det förekom hot om våld mot honom under tiden i fängelse men att inget hände eftersom andra fångar gick emellan och skyddade honom.

Och de andra fångarna inte bara skyddade honom – de firade också hans födelsedag i november och lyckades ordna fram tre chokladtårtor.

— Jag har aldrig upplevt en sådan solidaritet ute i den fria världen, säger Becker och lägger till att han tänker fortsätta att ha kontakt med de vänner han fått i fängelset.

Borsi Becker: "Var skyldig"

Den trefaldige Wibledomästaren och förre världsettan i tennis dömdes i april av en domstol i London till 2,5 års fängelse efter att ha befunnits skyldig till fyra åtalspunkter i målet som gäller hans personliga konkurs 2017.

Han släpptes dock efter att ha avtjänat åtta månader av straffet och deporterades till Tyskland samma dag som han släpptes ur fängelse.

Becker dömdes för att ha gömt undan tillgångar värda miljontals pund – för att slippa betala av sina skulder – och för att ha dolt skulder. Han ska ha överfört stora summor pengar från sitt företagskonto, underlåtit att deklarera en egendom i Tyskland, dolt ett banklån på drygt åtta miljoner kronor och aktieinnehav i ett teknikföretag.

I intervjun med SAT.1 kommenterar han också de brott han dömts för.

— Självklart var jag skyldig, men det kunde ha varit mycket värre, säger Boris Becker.

TT
/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!