Torontos målvakt Matt Murray släppte bara in ett mål när hans Maple Leafs hemmavann mot Tampa Bay. - Foto: TT

Svenskmål i tom kasse säkrade Torontoseger

Just när Tampa Bay börjat få häng på Toronto och bara låg under med ett mål i tredje perioden i NHL-hockeyn klev Pierre Engvall och William Nylander fram och säkrade segern med två snabba mål.

Om det var något som stod emellan Toronto och en seger i slutet av tredje perioden på hemmaplan så var det i alla fall inte gästande målvakten Andrej Vasilevskij.

Toronto tog kommandot i matchen med ett mål i slutet av första perioden av Michael Bunting, efter assist av William Nylander, och sedan ett mål av Auston Matthews en minut in i andra perioden. Dessutom var hemmalaget överlägset i skottstatistiken med 15–4 efter första perioden och 29–8 efter den andra.

Men Tampa Bay fick lite vittring när Vladislav Namestnikov lyckades peta in pucken bakom Matt Murray i Torontos mål och reducera till 2–1 fem minuter in i tredje perioden. Gästerna satsade allt framåt och plockade mot slutet ut målvakten Andrej Vasilevskij vilket inte fick önskad effekt.

I stället ledde det till att Pierre Engvall, med knappt två minuter kvar av tredje perioden, satte 3–1 i tomt mål och med bara 32 sekunder kvar gjorde William Nylander likadant och spikade slutresultatet till 4–1.

Torontos Calle Järnkrok gjorde sin 600:e NHL match och lämnade jubileumskvällen med en assistpoäng.

Svenske backen Rasmus Sandin lämnade isen en minut in i andra perioden på grund av en nackskada och kom inte tillbaka i spel.

Enligt Torontos tränare Sheldon Keefe var det en försiktighetsåtgärd.

— En försiktighetsåtgärd mer än något annat. Det behövs lite tid för att veta exakt vad som hänt och vad hans status är, säger Sheldon Keefe.