Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild. - Foto: TT

Tung svenskdag i Pokljuka: "Riktigt jävligt"

Jesper Nelins skytte var felfritt, men det blev ändå bara 16:e plats i sprinten i Pokljuka.Det var riktigt jävligt i dag. Jag väggade totalt på slutet, säger Nelin till SVT.


Jesper Nelin hade precis som Sebastian Samuelsson missat mycket decemberträning på grund av sjukdom. Det märktes när skidskyttarnas världscup omstartade efter storhelgerna i Pokljukas sprint.

Nelin hanterade visserligen bössan utmärkt och prickade rätt med samtliga tio skott. Men skidåkningen räckte inte till och framför allt under slutvarvet försvann många sekunder. Så många att SVT:s kommentatorer misstänkte att Nelin råkat ut för en incident. Men...

— Det var inget speciellt mer än att jag blev jäkligt trött, säger Nelin som med 16:e plats ändå var bäst av de sex svenskarna.

"Segt från start"

Sebastian Samuelsson missade nämligen såväl dagens första som sista skott och saknade dessutom klipp i åkningen. "Sebbe" slutade 25:a.

Martin Ponsiluoma sköt ännu sämre – tre bom – men var något snabbare på skidorna och slog Samuelsson med drygt tio sekunder.

— Det kändes segt redan från start, jag hade inte alls benen med mig. Jag hade det jobbigt både i spåren och på vallen, säger 21:an Ponsiluoma till SVT.

Längre ned i resultatlistan bjöd i alla fall några av Sveriges doldisar på lite bättre lopp, sett till förutsättningarna. Emil Nykvist slutade 27:a och Malte Stefansson 34:a, vilket räcker för att få åka lördagens jaktstart. Peppe Femling (40:e) får också vara med då.

Helnorsk pall

I toppen visade Norge vilket landslag som är klart vassast just nu. Suveräne Johannes Thingnes Bø gjorde ett brutalt starkt lopp och vann trots en bom, hela 48,1 sekunder före storebror Tarjei Bø. Trean Sturla Holm Lægreid såg till att pallen blev helnorsk.

Nelin (1.37), Ponsiluoma (1.58) och Samuelsson (2.09) har alla en bra bit upp till Thingnes Bø när jaktstarten inleds.

På lördagen väntar också damernas jakt, då med svenskt i täten från start efter Elvira Öbergs sprintseger på torsdagen.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk uppvisning avslutade långloppscupen

Åbergs jakt: Fyra slag till täten

1 timme sedan
Han är golfvärldens nya stjärnskott – med segervittring direkt i majordebuten på Augusta National. I kväll jagar sjuan Ludvig Åberg en amerikansk topptrio i US Masters.

Tre Kronors glädjebesked: Stjärnan klar för VM

2 timmar sedan
Tre Kronor får bästa tänkbara förstärkning till ishockey-VM. NHL-stjärnan Rasmus Dahlin har tackat ja till spel. Yes, jag kör, säger Buffalobacken till Viaplay.

Silfverberg tackades av – Brynäs nästa?

2 timmar sedan
Jakob Silfverberg har gjort sin sista hemmamatch med Anaheim. I natt tackade publiken och lagkompisarna av honom och nu sägs svensken vara på väg tillbaka till Brynäs efter tolv säsonger i NHL. Det blev en känslofylld dag, säger svensken till Expressen.

Bordtennisspelare klara för OS

idag 06:52
Bordtennisspelarna Stina Källberg och Kristian Karlsson kan börja planera för OS i Paris i sommar. I samband med en tävling i Tjeckien har nu mixedparet klarat de internationella kvalreglerna sedan man besegrat ett tjeckiskt par i finalen med 4–0 i set.

Källor: NHL-klubb kan flyttas

idag 06:40
Arizona Coyotes kan vara på väg att få en ny klubbadress. Enligt uppgifter ska spelarna ha informerats om en flytt till Salt Lake City i Utah.