Buffalos backjätte Rasmus Dahlin noterades för två mål och tre assist i segermatchen mot Minnesota. - Foto: TT

Svenskar bakom Buffaloseger efter förlängning

Rasmus Dahlin och Victor Olofsson gjorde två mål var när Buffalo i natt besegrade Minnesota med 6–5 efter förlängning. Olofssons andra mål kom i förlängningsperioden och avgjorde matchen.

I tredje periodens slut hade backen Rasmus Dahlin kvitterat Minnesotas ledning och tagit matchen till förlängning. Totalt noterades Dahlin för fem poäng i matchen då han även stod för tre assist.

Med sina fem matchpoäng tangerar Dahlin klubbrekordet för en försvarare under en match.

— Mitt driv kommer från lagkamraterna. Alla vill göra mål, alla vill bli matchvinnare. Det är lätt att spela och lätt att ha den inställningen när alla andra har det, säger han.

Minnesotas Joel Eriksson Ek gjorde ett mål i matchen mot Buffalo.

Hattrick av rookie

Kirill Martjenko gjorde NHL-karriärens första hattrick när hans Columbus på hemmaplan besegrade Carolina besegrades hemma i NHL-ishockeyn. Men de tre målen räckte inte till seger under ordinarie matchtid. Efter både förlängning och straffar stod Columbus till slut ändå som vinnare.

— Det är som en dröm för mig, säger Martjenko.

Den 22-årige ryssen, som spelar sin första NHL-säsong, inledde målskyttet i andra perioden och skaffade sitt lag en 2–0-ledning på ett par minuter. Svenske Emil Bemström stod för en assist vid det andra målet.

Gästande Carolina både hämtade i kapp och gick om innan andra perioden var slut. Men i början av tredje lyckades Martjenko igen och resultatet 3–3 stod sig ordinarie matchtiden ut. Efter en mållös förlängningsperiod avgjordes mötet till slut på straffar.

Även där satte Martjenko sitt försök, men det var först i den femte straffrundan som avgörandet kom via träff av Kent Johnson.

17 hemmavinster i rad

Ottawa-Seattle blev en riktig målfest. Gästande Seattle vann mötet med 8–4. André Burakovsky gjorde ett mål och två assist för Seattle, lagkamraten Adam Larsson noteras för en assist.

Torontos Mitchell Marner gjorde mål när hans Toronto besegrade Detroit med 4–1. Målet innebär den 500:e NHL-poängen för Marner och med vinsten har Toronto nu vunnit 17 matcher i rad på hemmaplan. Torontos Pontus Holmberg gjorde ett mål och kollegan Calle Järnkrok noteras för en assist.

/

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.