Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild.
Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild. - Foto: TT

Öbergs skarpa syskonjakt: "Vill ha en match"

När Hanna Öberg missade senaste världscuphelgen slog lillasyster Elvira till med dubbla segrar.Nu nosar Elvira i bakhasorna sett till antalet världscupsegrar. Storasyster tänker dock inte ge sig.Jag vill ha en match mot henne när vi kör, säger Hanna Öberg.


Elvira Öberg är i superform och 23-åringens dubbel förra helgen i Pokljuka för upp henne på sju individuella världscupsegrar hittills i karriären.

Storasyster Hanna, 27, står på åtta.

Hanna Öberg missade senaste tävlingshelgen efter sjukdom, men gör comeback i torsdagens distanslopp i Ruhpolding.

— Så klart följde jag tävlingarna och hon imponerade väldigt mycket. Jag är en stolt storasyrra, säger hon.

"Gör varandra bättre"

Piteåsystrarna lyfter fram fördelen med att sporra varandra.

— Vi har en väldigt bra situation som har hjälp av varandra och tränar tillsammans i princip varje dag. Jag tror verkligen vi hjälps åt att göra varandra bättre. Jag vet att jag kommer att fortsätta utvecklas, mycket tack vare Elvira. Jag tänker att jag också har kunnat hjälpa henne framåt, säger Hanna Öberg.

Samtidigt är de också konkurrenter:

— Jag vill ju inte ge upp och ge Elvira segrar på förhand, det är klart att jag vill ha en match mot henne, säger Hanna Öberg som har en individuell världscupseger denna säsong och är tia i den sammanlagda världscupen.

"Jobbar som ett lag"

Elvira Öbergs kanonsäsong gör att hon fajtas om den totala världscupsegern och inför tävlingarna i Ruhpolding är hon tvåa, 31 poäng efter ledande Julia Simon, Frankrike.

Om den tajta syskonjakten säger Elvira Öberg:

— Det är väl ingenting som jag går omkring och tänker så mycket på och jag hade inte koll på det. Båda två är tävlingsmänniskor och vi är syskon, så vi vill tävla och slå varandra. Men när vi är ute i världscupen så jobbar vi som ett lag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.