Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild.
Elvira Öberg, till vänster, är på väg att gå i kapp storasyster Hanna, till höger, i antalet individuella världscupsegrar. Arkivbild. - Foto: TT

Öbergs skarpa syskonjakt: "Vill ha en match"

När Hanna Öberg missade senaste världscuphelgen slog lillasyster Elvira till med dubbla segrar.Nu nosar Elvira i bakhasorna sett till antalet världscupsegrar. Storasyster tänker dock inte ge sig.Jag vill ha en match mot henne när vi kör, säger Hanna Öberg.


Elvira Öberg är i superform och 23-åringens dubbel förra helgen i Pokljuka för upp henne på sju individuella världscupsegrar hittills i karriären.

Storasyster Hanna, 27, står på åtta.

Hanna Öberg missade senaste tävlingshelgen efter sjukdom, men gör comeback i torsdagens distanslopp i Ruhpolding.

— Så klart följde jag tävlingarna och hon imponerade väldigt mycket. Jag är en stolt storasyrra, säger hon.

"Gör varandra bättre"

Piteåsystrarna lyfter fram fördelen med att sporra varandra.

— Vi har en väldigt bra situation som har hjälp av varandra och tränar tillsammans i princip varje dag. Jag tror verkligen vi hjälps åt att göra varandra bättre. Jag vet att jag kommer att fortsätta utvecklas, mycket tack vare Elvira. Jag tänker att jag också har kunnat hjälpa henne framåt, säger Hanna Öberg.

Samtidigt är de också konkurrenter:

— Jag vill ju inte ge upp och ge Elvira segrar på förhand, det är klart att jag vill ha en match mot henne, säger Hanna Öberg som har en individuell världscupseger denna säsong och är tia i den sammanlagda världscupen.

"Jobbar som ett lag"

Elvira Öbergs kanonsäsong gör att hon fajtas om den totala världscupsegern och inför tävlingarna i Ruhpolding är hon tvåa, 31 poäng efter ledande Julia Simon, Frankrike.

Om den tajta syskonjakten säger Elvira Öberg:

— Det är väl ingenting som jag går omkring och tänker så mycket på och jag hade inte koll på det. Båda två är tävlingsmänniskor och vi är syskon, så vi vill tävla och slå varandra. Men när vi är ute i världscupen så jobbar vi som ett lag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

Samuelsson om domen: "Fantastiskt bra"

Anders Besseberg, tidigare ordförande för internationella skidskytteförbundet, dömdes till tre år och en månads fängelse för grov korruption. Domen glädjer svenska skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

Klæbos besked: tillbaka i landslaget

Johannes Høsflot Klæbo, världens bäste manlige skidåkare, gör comeback i det norska landslaget.

Efter kollapsen: Maanum snart tillbaka

1 timme sedan
En omfattande läkarutredning fastslog att det inte fanns något hjärtfel.

Nytt arenabakslag för Värnamo

3 timmar sedan
IFK Värnamo har tvingats flytta sina två första hemmamatcher för säsongen i allsvenskan till Borås arena då gräset på Finnvedsvallen inte är i spelbart skick.

Glädjebeskedet: Fler idrottar än innan pandemin

3 timmar sedan
Statistik visar att deltagandet i den svenska idrottsrörelsen nu är större än innan pandemin. Ett glädjebesked för Riksidrottsförbundet, som såg risker under 2020 och 2021. Vi var oroliga över om man skulle välja att engagera sig igen, säger ordföranden Anna Iwarsson.