Torsdag 2 Dec
Stockholm

Federer vann enkelt över Blake

Schweizaren är klar för kvartsfinal i Madrid. Andy Roddick står för motståndet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Håller den före detta världsettan Roger Federer på att hitta storformen igen? Åttondelsfinalen i Madrids Masters-turnering talar i alla fall för det. Federer vann enkelt över den slitstarke amerikanen James Blake med 6-2, 6-4 på drygt en timme och möter nu en annan amerikan i kvartsfinal – Andy Roddick.

Världssexan slapp spela sin åttondel då Nikolaj Davydenko kastade in handduken på grund av en benskada. Federer har 17-2 i innbördes möten mot Roddick så frågan är med vilken tro amerikanen går in i mötet. Paret har å andra sidan aldrig mötts på grus, så en överraskning kan ske.

Världsrankingen har fått en ny trea. Andy Murray tar över Novak Djokovics placering den här veckan och visade fin form genom att slå spanjoren Tommy Robredo med 7-5, 6-1.

– Han har gått till den andra veckan i Franska öpnna några gånger och har vunnit turneringar på grus. Det var en stark vinst, men väderförhållandena var tuffa, säger Murray om motståndet och matchen som präglades av vindbyar enligt ATP-tourens hemsida.

I kvartsfinal möter Murray argentinaren Juan Martin del Potro som slog ut Stanislas Wawrinka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela