Stockholm

Hector på pallen – Shiffrin närmare Stenmark

Mikaela Shiffrin kramas om av Sara Hector. Amerikanskan tog sin 84:e seger i den alpina världscupen och trean Hector nådde prispallen i storslalom för tredje gången i vinter.
Mikaela Shiffrin kramas om av Sara Hector. Amerikanskan tog sin 84:e seger i den alpina världscupen och trean Hector nådde prispallen i storslalom för tredje gången i vinter. Foto: TT

Plötsligt händer det.Sara Hector har undrat över och letat efter den form som flytt bra länge. I Dolomiterna hittade hon den.Tredjeplatsen i Kronplatz var ett välbehövligt besked inför VM om några veckor.


Fakta: De har flest alpina världscupsegrar

86: Ingemar Stenmark, Sverige (sista segern 1989).

84: Mikaela Shiffrin, USA (aktiv).

82: Lindsey Vonn, USA (2018).

67: Marcel Hirscher, Österrike (2019).

62: Annemarie Moser-Pröll, Österrike (1980)

Mikaela Shiffrin tog sin 84:e seger i världscupen och vinner hon veckoslutets båda slalom i Spindleruv Mlyn är den fenomenala amerikanskan ifatt Ingemar Stenmarks långlivade rekord på 86 segrar.

— Jag satsade så hårt och hoppades att jag skulle hamna på rätt sida av portarna. Nu är jag lite dränerad mentalt, men när du åker så här ger det energi. Det är en otrolig känsla, säger Shiffrin i segerintervjun efter säsongens sjätte triumf i storslalom.

Sara Hector låg tvåa, 0,51 sekunder bakom Shiffrin, efter det första åket men tappade något i andra och norskan Ragnhild Mowinckel smet förbi på prispallen. Trots den förlorade placeringen lyste den regerande OS-vinnaren upp målområdet med ett stort och brett leende.

Glädje och lättnad

Det var glädje och det var lättnad i hennes ansiktsuttryck. Efter många om och men lossande åkningen.

Ragnhild Mowinckel, Mikaela Shiffrin och Sara Hector.

Det starka andraåket i tisdagens storslalom förde henne till en sjätteplats. En dag senare följde Hector upp med ett riktigt vasst inledande åk som lade grunden till vinterns tredje besök på prispallen.

Hector var tvåa i Sestriere i december och trea i Killington i slutet av november.

Nu har hon tre veckor på sig att träna och förbereda sig för VM-storslalomen i Méribel den 16 februari.

Lövblom slog till

Hilma Lövblom, med startnummer 40, åkte in på 15:e plats i det första åket. Det var ingen tillfällighet. Lövblom uppges ha imponerat ordentligt på träningarna den senaste tiden.

Hon höll nivån även i det andra åket. 13:e plats är personbästa i världscupen för 22-åringen som tävlar för Täby. Med det blev hon näst bästa svenska. Lövblom var 35 hundradelar snabbare än Estelle Alphand, som slutade på 18:e plats.

Prestationen i Kronplatz kan ge Hilma Lövblom en biljett till VM.

Varken Hanna Aronsson Elfman, färsk juniorvärldsmästare i både slalom och storslalom, eller Lisa Nyberg tog sig in bland de 30 bästa som fick delta i det andra åket.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Chelseas miljardvärvningar kammade noll

Publicerades: 1 timme sedan

Modo kammade noll mot Luleå – igen

Publicerades: 2 timmar sedan

Sverige nära DC-slutspelet efter Ymer-segrar

Publicerades: igår 19:04

Pichler expert i tv under VM

Publicerades: igår 18:14

AIK lånar in dansk anfallare

Publicerades: igår 17:17

Ten Hag fåordig om Greenwood

Publicerades: igår 15:06

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.