Jonna Sundling är i strålande form. Arkivbild.
Jonna Sundling är i strålande form. Arkivbild. - Foto: TT

Sundling: "I bättre fas än jag trodde"

Segern i säsongsdebuten senast vittnar om att formen är god. Men det finns ännu mer att hämta för Jonna Sundling.Jag har fler växlar att lägga i, säger skidstjärnan till TT inför helgens världscup i franska Les Rousses.


Fakta: Svenska truppen i Les Rousses

Damer: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Emma Ribom, Elina Rönnlund, Jonna Sundling, Linn Svahn.

Herrar: Fredrik Andersson, Edvin Anger, Viktor Brännmark, Jens Burman, Jonas Eriksson, Marcus Grate, Johan Häggström, Olof Jonsson, Anton Persson, William Poromaa, Eric Rosjö, Oskar Svensson.

På grund av en efterhängsen sjukdom missade Jonna Sundling inledningen av säsongen, men när hon förra helgen gjorde årets första framträdande i världscupen visade hon inga spår av ringrostighet.

Sundling vann sprinten i italienska Livigno före landslagskollegorna Maja Dahlqvist och Emma Ribom – och överraskade nästan till och med sig själv.

— Jag är i lite bättre fas än vad jag faktiskt trodde att jag skulle vara, säger hon till TT.

— Det har funkat jättebra med träningen de senaste veckorna och jag känner att jag är i väldigt bra form.

"Då är jag nöjd..."

I helgen väntar tävlingar i Les Rousses – det är första gången världscupen kommer till den franska orten – och Sundling gäller naturligtvis som en av förhandsfavoriterna i sprint.

— Jag har fler växlar att lägga i, säger hon och fortsätter:

— Men jag tror inte att de kommer nu. VM senare i vinter är ju mitt stora mål. Nu vill jag känna att jag har gjort bra lopp och att jag kan resa härifrån utan att tänka att jag skulle kunna ha gjort något mer. Då skulle jag vara nöjd.

Hoppas på distans

Sundlings stora mål den här säsongen, VM, går av stapeln i slovenska Planica i slutet av februari. I sprint är hon regerande mästare och därmed har hon redan en plats i truppen.

— Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot det. Och jag hoppas på att köra distans också, att kroppen ska hålla för det, säger hon.

Sprinten i Les Rousses körs på lördag. Världscuptävlingen i Frankrike är den sista innan dess att VM-truppen ska kompletteras med de sista namnen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.