Yasin Ayari i landslagsdressen under januariturnén i Portugal. Arkivbild.
Yasin Ayari i landslagsdressen under januariturnén i Portugal. Arkivbild. - Foto: TT

AIK-talangen till Premier League

AIK säljer 19-årige mittfältstalangen Yasin Ayari till Premier League-klubben Brighton.Enligt AIK ligger övergångssumman på mellan 20 och 40 miljoner kronor.


Övergången har varit på gång ett tag, men nu är det klart.

"Till AIK och till alla våra supportrar vill jag börja med att rikta ett stort tack för otroliga år. AIK är min moderklubb och har genom alla år fostrat mig till den spelare jag är i dag och har fått mig att tro på mina drömmar", säger Ayari enligt ett pressmeddelande.

Yasin Ayari debuterade i AIK:s A-lag i december 2020 och har gjort 48 tävlingsmatcher och sex mål.

Enligt den klassificering AIK gör på sina spelaraffärer får klubben mellan 20 och 40 miljoner för Ayari.

Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2027.

Det är AIK:s andra stora spelaraffär på bara ett par dagar. I lördags blev det klart att backen Joe Mendes säljs till portugisiska Braga, enligt AIK var den försäljningen värd mellan 10 och 20 miljoner kronor.

TT
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.