Torsdag 22 Februari 2024
Färjestads Oscar Lawner och August Tornberg i segermatchen mot Brynäs.
Färjestads Oscar Lawner och August Tornberg i segermatchen mot Brynäs. - Foto: TT

Lawner bakom Färjestads vändning: "Gött"

Brynäs hade Färjestad i brygga – men mästarlaget reste sig från 0-2-underläget.Oscar Lawner gjorde två poäng på väg mot 3-2-segern.– Gött. Skönt att bidra, säger 21-åringen.


Anfall är bästa försvar – särskilt när bristen på backar är akut.

När Färjestad flyttade spelet till Brynäs zon vände det regerande mästarlaget 0–2 till seger med 3–2 i SHL-ishockeyn.

Oscar Lawner spelade fram till 1–2 och stötte själv in 2–2.

— Kul att producera, speciellt när vi vinner, säger 21-åringen.

De tilltänkta backklipporna Mikael Wikstrand och Jens Westin har inte spelat en match på hela säsongen. Mot Linköping senast försvann Max Lindroth och dessutom var Ville Pokka avstängd i mötet med Brynäs.

Färjestad har korttidslånat in Djurgårdens Calle Odelius, född 2004, för att klara krisen.

Tränaren Tomas Mitell vill helst inte se pucken på egen planhalva.

— Vi kämpar och sliter för att överleva. Så fort Brynäs kommer in i vår zon har vi fullt sjå. Det är bättre att spela på deras sida röd linje, säger han.

Missad straff

David Sklenicka och Johan Larsson ordnade en 2-0-ledning för bortalaget och försprånget kunde ha varit större. Brynäs hade två puckar i målramen och Dmytro Timashov brände en straff.

I stället tog sig Färjestad in i matchen, mycket tack vare Oscar Lawner som har växt avsevärt under säsongen.

— Det är klart att man vill ha en stor roll men det gäller att förtjäna det också. Jag tycker att det har gått bra så det är bara att fortsätta på det spåret, säger han.

"Ganska lugn"

Daniel Viksten avgjorde matchen när han stötte in Linus Johanssons passning till 3–2 med åtta och en halv minut kvar av tredje perioden.

Brynäs tryckte på ordentligt i slutskedet men lyckades inte kvittera trots ett avslutande numerärt överläge och sex mot fyra på isen.

— Jag var faktiskt ganska lugn. Vi hade bra spelare inne. Jag litar fullt ut på dem, säger Oscar Lawner.

Brynäs tränare Mikko Manner var förstås inte nöjd. Det kunde ha gått så mycket bättre, tyckte Manner.

— Ett katastrofresultat igen. I början är vi jättebra. Sedan börjar vi tappa puckar på blålinjen. Vi får lite för långa byten och ger dem kontringar och det är de duktiga på, säger han.

TT
/
/
Senaste nytt

Rubensson skadad – frågetecken inför Bosnien

1 timme sedan

Inför lika prissummor för rullstolsburna: "Enormt"

1 timme sedan
London Marathon blir världens första maratonlopp där rullstolstävlande får samma prissumma som löpare i övriga elitlopp, skriver BBC Sport.

Sagström trea efter eagleavslutning i Thailand

2 timmar sedan
En eagle satte på punkt för Madelene Sagströms fläckfria förstarunda i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Svenskan ligger delad trea på 67 slag, fem under par.

Över fyra års fängelse för Alves – döms för våldtäkt

2 timmar sedan
Dani Alves döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt. Den förre fotbollsstjärnan ska även betala 1,7 miljoner i skadestånd. Brasilianen har nekat till brott.

Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

idag 08:20
Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Almtuna segrade över SSK i förlängningen

idag 08:20
Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot SSK i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.