Stockholm

Mjällby säljer – och lånar in – Persson

Noah Persson fick göra debut i A-landslaget under januariturnén i Algarve tidigare i år. Snart lämnar han allsvenskan för spel i schweiziska Young Boys. Arkivbild.
Noah Persson fick göra debut i A-landslaget under januariturnén i Algarve tidigare i år. Snart lämnar han allsvenskan för spel i schweiziska Young Boys. Arkivbild. Foto: TT

Mjällby säljer den talangfulle vänsterbacken Noah Persson till schweiziska Young Boys. Den blekingska fotbollspubliken får dock njuta av 19-åringens kvaliteter ytterligare några månader.


Som en del i avtalet – kontraktet sträcker över säsongen 2026–27 – lånas Persson ut till Mjällby till och med slutet av maj månad. Därmed kommer han att kunna delta i såväl svenska cupen som inledningen av den allsvenska säsongen.

"En övergång som denna är alltid komplex och består av många olika delar men när vi nu avslutar den är det vår största övertygelse att detta är en bra affär och överenskommelse för både Noah Persson och Mjällby AIF", sägre Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson till klubbens hemsida.

Så sent som i januari gjorde Noah Persson debut i A-landslaget i en landskamp mot Finland.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.