PSG, med stjärnduon Lionel Messi och Kylian Mbappe som orosmoln, är ett av lagen som går in i Champions Leagues slutspel i veckan. Arkivbild.
PSG, med stjärnduon Lionel Messi och Kylian Mbappe som orosmoln, är ett av lagen som går in i Champions Leagues slutspel i veckan. Arkivbild. - Foto: TT

Guide: Krisklubbar inleder CL-slutspel

Champions Leagues åttondelsfinaler ser ut att bli ödesmättade för flera klubbar. Krisen lurar runt hörnet både här och där.


Milan–Tottenham och Paris Saint-Germain–Bayern München är först ut när kampen om Champions League-bucklan återupptas med åttondelsfinaler på tisdagskvällen.

+ Milan–Tottenham

Milan hade sju raka tävlingsmatcher utan seger innan det i fredags blev en efterlängtad trepoängare i Serie A, tack vare 1–0 hemma mot Torino. Ett steg i rätt riktning, men Milan – bara femma i ligatabellen – är ändå under stor press inför mötet med Tottenham på San Siro.

— Det har varit en svår månad, för oss och för hela klubben, sade Milantränaren Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic satt på bänken senast men får sitta på läktaren nu, eftersom han inte är registrerad i Milans Champions League-trupp.

Även Tottenham är femma i den inhemska ligatabellen och kommer till Milano med krisstämpeln hängande över sig. Inte minst efter helgens tunga 1–4-smäll borta mot Leicester.

Spurstränaren Antonio Conte var tillbaka på bänken då efter att ha genomgått en galloperation. Han har fått en del extra huvudbry den senaste veckan med tunga skador på målvakten Hugo Lloris och Rodrigo Bentacur.

+ Paris Saint-Germain–Bayern München

PSG leder fortfarande ligan, men marken har gungat rejält under klubben på sistone. Efter VM-uppehållet har laget förlorat mot Lens, Rennes, Marseille och – senast i lördags – Monaco. I samband med söndagens träning buades spelarna ut av ett 50-tal supportrar.

— Jag förstår fansens ilska, sade pressade tränaren Christophe Galtier.

Två orsaker till hans huvudvärk är att skadade VM-giganterna Kylian Mbappé och Lionel Messi saknades i helgen, men båda var i träning på måndagen.

Bayern toppar tabellen i Tyskland och hemmaslog Bochum med 3–0 i helgen. Allt frid och fröjd hos giganten från München? Inte riktigt.

För Bayern, som vann CL senast 2020, räcker det inte att vara bäst på hemmaplan. Framgångar i Europa finns alltid med i kravbilden och tränaren Julian Nagelsmann vill se en bättre insats på Parc des Princes.

— Det var för lite rörelse. Om vi spelar så här på tisdag kommer vi inte att gå vidare, sade han efter mötet med Bochum.

+ Onsdagens matcher

Dortmund–Chelsea, Club Brygge–Benfica.

+ Nästa vecka

Frankfurt–Napoli, Liverpool–Real Madrid (båda tisdag), Inter–Porto, Leipzig–Manchester City (onsdag).

+ Så fortsätter CL i vår

Returerna i åttondelarna spelas 7–8 och 14–15 mars.

Kvartsfinalerna avgörs 11–12 och 18–19 april.

Semifinalernas speldatum är 9–10 och 16–17 maj.

Den 10 juni väntar finalkvällen i Istanbul.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!