Elvira Öberg i VM-comebacken i damernas stafett.
Elvira Öberg i VM-comebacken i damernas stafett. - Foto: TT

Öbergs första VM-medalj: "En seger för mig"

Hon har fått mästerskapet förstört på grund av en förkylning och visste inte om hon skulle kunna tävla på lördagen.VM-bronset i stafett var guld värt för Elvira Öberg.Det känns som en seger för mig, säger hon.


Elvira Öberg kom till skidskytte-VM i Oberhof, Tyskland, som ett av Sveriges stora medaljhopp efter tre individuella världscupsegrar tidigare under säsongen.

Men efter 16:e-platsen i sprinten för drygt en vecka sedan drabbades 23-åringen av en förkylning. Hon missade både jaktstarten och distansloppet och har fått se Sveriges succé-VM från sidan – fram tills lördagens stafett.

Tillsammans med Linn Persson, Anna Magnusson och storasystern Hanna Öberg körde hon in ett svenskt brons bakom Italien och Tyskland.

— Senast i morse var jag inte ens säker på om jag skulle kunna stå på start. Det känns som en seger för mig att få med mig den här medaljen. Det gör otroligt stor skillnad jämfört med om jag hade behövt åka hem tomhänt, säger hon.

Medaljen var Elvira Öberg första i VM-sammanhang. Huruvida hon kör damernas masstart över 12,5 kilometer på söndagen är osäkert.

— Det känns inte bra, säger hon med ett skratt efter stafettbronset och fortsätter:

— Jag får verkligen kriga. Men det är bra skidor och pannben som gör att jag kan ta mig runt.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!