Maja Dahlqvist tog VM-brons i torsdagens individuella sprint, men kan ändå petas i sprintstafetten på söndag.
Maja Dahlqvist tog VM-brons i torsdagens individuella sprint, men kan ändå petas i sprintstafetten på söndag. - Foto: TT

Dahlqvist kan petas trots VM-brons

Ett VM-brons i sprint borde räcka för en given plats i ett sprintstafettlag.Men inte i Sverige.Maja Dahlqvist inser att det troligen blir Jonna Sundling och Emma Ribom som får förtroendet.Jag är glad att jag inte tar ut laget.


Söndagens sprintstafett är kanske Sveriges på förhand klaraste guldchans under skid-VM. Det blev än mer tydligt efter den individuella sprinten, där Jonna Sundling tog guld före Emma Ribom, Maja Dahlqvist och Linn Svahn.

Den sistnämnda, fjärde bäst i världen i sprint för tillfället, har redan gett upp hoppet om att få köra sprintstafetten.

— Jag är fjärde svenska, så jag kommer absolut inte åka den teamsprinten, det är svårt att vara en svenska i ett sprintlag, säger Svahn.

Både Sundling och Ribom är tydliga med att de absolut vill få chansen, men att ingenting är givet.

Maja Dahlqvist, som har sju världscupsegrar i sprintstafett på meritlistan, vill inte ge upp hoppet om att få köra.

— Nej, jag lever på hoppet, jag vet vad jag gjort i teamsprint innan, vi får se vad som händer. Jag är glad att jag inte tar ut laget.

Hon hoppas också att landslagsledningen motiverar sin uttagning tydligt gentemot åkarna som petas.

— Det tror jag att de har lärt sig från tidigare uttagningar, att man måste ha en bra förklaring för att köpa det. Vem det blir och vem det talar för får vi se, säger Dahlqvist.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!