José Mourinho blev utvisad när hans Roma föll mot bottenlaget Cremonese.
José Mourinho blev utvisad när hans Roma föll mot bottenlaget Cremonese. - Foto: TT

Mourinho såg rött när Roma föll mot bottenlaget

Nej, det mesta gick fel för Roma i torsdagens Serie A-möte med Cremonese.

Tränarprofilen José Mourinho snackade sig till ett rött kort – för övrigt hans tredje utvisning den här säsongen – och själva matchen förlorade storklubben med 1–2 efter att hemmalaget avgjort på straff med knappt tio minuter kvar att spela.

Segern var Cremoneses första för säsongen och de tre poängen betyder att laget lyfter från jumboplatsen i tabellen. Avståndet upp till Spezia på säker mark är dock fortsatt långt, hela åtta poäng.

I och med förlusten tappar Roma mark i toppkampen i Serie A. Just nu är Mourinhos manskap förste på femte plats i tabellen, en poäng bakom ärkerivalen Lazio som parkerar på den sista Champions League-platsen.

I Turin vann Juventus derbyt mot Torino med 4–2. Med 20 minuter kvar att spela byttes Paul Pogba in och det var den tidigare långtidsskadade storstjärnans första framträdande i Serie A den här säsongen. På söndag möts Roma och Juventus på Olympiastadion i Rom – utan Mourinho på Romas bänk.